Μαθήματα ζωής που πρέπει να διδάξουμε το παιδί μας

Όλοι οι γονείς προσπαθούν ώστε τα παιδιά τους να έχουν καλή εκπαίδευση και ανατροφή. Πέρα από τα αυτονόητα, Αγάπη, καλή υγεία και διατροφή, οι γονείς θα πρέπει να διδάξουν τα παιδιά τους αξίες για να μπορέσουν αργότερα να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής με σιγουριά και επιτυχία. Ας δούμε τα πιο βασικά μαθήματα ζωής που […]

Όλοι οι γονείς προσπαθούν ώστε τα παιδιά τους να έχουν καλή εκπαίδευση και ανατροφή. Πέρα από τα αυτονόητα, Αγάπη, καλή υγεία και διατροφή, οι γονείς θα πρέπει να διδάξουν τα παιδιά τους αξίες για να μπορέσουν αργότερα να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής με σιγουριά και επιτυχία. Ας δούμε τα πιο βασικά μαθήματα ζωής που σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλουμε να διδάξουμε τα παιδιά μας!

Καλοί Τρόποι

Το παιδί μας μαθαίνει από τον τρόπο που μιλάμε εμείς στο σπίτι . Ακόμη και πολύ μικρό το παιδί μας παρατηρεί για αυτό μην ξεχνάτε τους καλούς τρόπους από την πρώτη κιόλας μέρα!

Τιμιότητα

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει το παιδί μας πως πρέπει να λέει την αλήθεια . Φυσικά αυτό πρέπει πρώτα να ισχύει και για εσάς , καθώς δεν υπάρχουν αθώα ψέματα και όπως είπαμε το παιδί μας μαθαίνει από εμάς. Μην τα χρησιμοποιείτε και φυσικά δείξτε κατανόηση σε ότι κι αν έχει συμβεί , αρκεί να σας εξομολογηθεί την αλήθεια.

Αγάπη για τη γνώση

Εσείς θα παροτρύνετε το παιδί σας να διαβάσει, εσείς είστε το παράδειγμά του. Ας μην ξεχνιόμαστε ότι βλέπει το παιδί κάνει! Αν είστε όλη μέρα με το κινητό στο χέρι πως έχετε απαίτηση εκείνο να διαβάζει?

Υπερασπίζομαι τον εαυτό μου

Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να έχει την σιγουριά να εκφράζεται , όταν έχει απορίες, όταν νιώθει ότι αδικείται, όταν δεν καταλαβαίνει αυτό που του λένε, όταν διαφωνεί.

Μαθαίνω να βοηθώ τους άλλους

Ξεκινήστε ζητώντας να σας βοηθήσει στο σπίτι και απλά περάστε του το μήνυμα πως είναι όμορφο να βοηθάς κάποιον άλλον όταν σε χρειάζεται !

Εστιάζω στα θετικά

Σίγουρα η Ζωή κάποιες φορές είναι δύσκολη και σκληρή. Εστιάζουμε όμως πάντα στα θετικά , στην οικογένειά μας , στην αγάπη του ενός προς τον άλλο . Με αυτό τον τρόπο είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες , όποιες κι αν είναι αυτές.

Αγαπώ με όλη μου την καρδιά

Μεγαλώνουμε τους αυριανούς ενήλικες, παιδιά που πρέπει να μάθουν να αγαπούν τον άλλο όπως είναι και για αυτό που είναι .

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών EXCLLENCE προσπαθεί να διδάσκει κάτι παραπάνω από μια ξένη γλώσσα. Με σεβασμό και για κάθε μαθητή μας ξεχωριστά!

Γράφει η Αγγελική Σαγιά (διευθ/νση σπουδών Ecxellence school)