15 Ιδέες για να φτιάξετε μία παιδική χαρά στον κήπο σας

Μπορείτε να τις εφαρμόσετε είτε στο εξοχικό σας, είτε στο σπίτι σας στην πόλη αν έχετε την τύχη να ζείτε σε μονοκατοικία με κήπο. Αν  έχετε ένα μικρό κήπο, ή αν βρίσκεστε ήδη στο εξοχικό σας αλλά δεν ξέρετε πώς να απασχολήσετε τα παιδιά μέχρι την ώρα που θα πάτε για μπάνιο, οι παρακάτω ιδέες […]

Μπορείτε να τις εφαρμόσετε είτε στο εξοχικό σας, είτε στο σπίτι σας στην πόλη αν έχετε την τύχη να ζείτε σε μονοκατοικία με κήπο.

Αν  έχετε ένα μικρό κήπο, ή αν βρίσκεστε ήδη στο εξοχικό σας αλλά δεν ξέρετε πώς να απασχολήσετε τα παιδιά μέχρι την ώρα που θα πάτε για μπάνιο, οι παρακάτω ιδέες θα σας εμπνεύσουν να μετατρέψετε ακόμα και τον πιο «ταπεινό» εξωτερικό χώρο σε ένα μικρό παράδεισο για πιτσιρίκια κάθε ηλικίας.

1. Κρεμάστε σειρές από φωτάκια εξωτερικού χώρου. Θα προσθέσουν αμέσως μια μαγική και ταυτόχρονα γιορτινή νότα.

2. Φυτέψτε μυρωδικά ή λουλούδια. Θα ομορφύνουν το περιβάλλον και θα παρακινήσουν τα παιδιά να αρχίσουν να τα φροντίζουν, καλλιεργώντας έτσι την υπευθυνότητα και τις πρακτικές δεξιότητές τους και φέρνοντάς τα σε επαφή με τη φύση.

3. Δημιουργήστε ένα μικρό θερινό σινεμά. Αν έχετε το χώρο και τα χρήματα, εγκαταστήστε στην αυλή έναν προτζέκτορα και ένα πανί και οργανώστε υπαίθριες προβολές για μικρούς και μεγάλους.

4. Κρεμάστε μια κούνια. Αν στην αυλή υπάρχουν δέντρα, αρκεί ένα κλαδί για να προσθέσετε μια κούνια, την οποία μπορείτε μάλιστα να κατασκευάσετε μόνοι, με μια σανίδα και δύο γερά σχοινιά.

5. Διαμορφώστε ένα υπαίθριο καθιστικό. Δεν χρειάζονται καν έπιπλα: αρκούν μερικές μεγάλες μαξιλάρες, μια παλέτα που θα αναλάβει χρέη τραπεζιού και μια τέντα, σε περίπτωση που δεν υπάρχει ήδη στεγασμένος χώρος ή σκιά από δέντρα.

6. Προσθέστε μια μεγάλη λεκάνη με άμμο. Η καλύτερη προσομοίωση για τα παιχνίδια στην παραλία, τις μέρες που η θάλασσα μοιάζει μακρινό όνειρο.

7. Κατασκευάστε ένα δεντρόσπιτο. Θα μεταφέρει τη διασκέδαση για τα παιδιά σε άλλο επίπεδο. Αρκεί βέβαια να έχετε το χώρο και το χρόνο για να το κατασκευάσετε.

 

8. Οργανώστε παιχνίδια θησαυρού. Κρύψτε μικρά παιχνιδάκια σε διάφορα σημεία της αυλής και παρακινήστε τα παιδιά να σκάψουν για να τα ανακαλύψουν.

9. Κρεμάστε αιώρα. Θα διασκεδάσει και θα χαλαρώσει μικρούς και μεγάλους, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως μια γωνιά ανάγνωσης. Αρκεί να συνοδεύεται από άφθονη σκιά.

10. Τοποθετήστε μια ταΐστρα για πουλιά. Τέλεια ιδέα για το εξοχικό σπίτι, θα προσελκύσει φτερωτούς επισκέπτες, δίνοντάς σας την αφορμή για να μιλήσετε στα παιδιά για την τοπική πανίδα.

 11.Φτιάξε μία σκηνή διαφορετική..Πάντα μου άρεσε να κρύβομαι κάτω από το τραπέζι και να φτιάχνω ένα μικρό καταφύγιο εκεί βάζοντας σεντόνια γύρω γύρω. Πως θα σου φαινόταν κάτι αντίστοιχο στην αυλή του σπιτιού; Είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά σου θα λατρέψουν αυτή την ιδέα και δε θα χάνουν ευκαιρία να κρύβονται εκεί μέσα.

 

  12.Τοίχοι από κιμωλία.Αν έχεις κουραστεί να βλέπεις ζωγραφιές στους τοίχους του σπιτιού σου, τότε υπάρχει τρόπος να αφήσεις τη δημιουργικότητα τους να ξεχυλίσει! Αγόρασε έναν μαυροπίνακα και δημιούργησε στον κήπο μια γωνία για να μπορέσουν τα μικρά σου να ζωγραφίσουν άνετα.

 13.Διασκεδάστε με φούσκες.Για ακόμη μεγαλύτερη διασκέδαση, χρησιμοποίησε μια μικρή πλαστική πισίνα, ένα χούλα-χουπ και πολύ σαπούνι για να φτιάξετε μερικές μεγάλες και μοναδικές φούσκες που θα ξετρελάνουν τα παιδιά.

14.Twister στον κήπο.Το Twister είναι ένα παιχνίδι που υπόσχεται πολύ γέλιο και διασκέδαση. Χρησιμοποίησε λίγη μπογιά σε μορφή σπρέι και φτιάξε ένα Twister στην αυλή του σπιτιού σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάψεις το γρασίδι ή το τσιμέντο στην αυλή σου και να απολαύσεις το παιχνίδι.

 

Πηγή:childit.gr