Λεμονάδα με Καρπούζι
Υλικά
500 γρ. καρπούζι κομμένο σε κύβους χωρίς κουκούτσια
240 ml νερό
200 γρ. ζάχαρη
240 ml χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε το καρπούζι και το νερό σε ένα μπλέντερ. Αναδεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. Στραγγίζουμε το μίγμα μας σε μια κανάτα και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βάζουμε την κανάτα στο ψυγείιο μέχρι να κρυώσει καλά η λεμονάδα μας.
Σαλάτα με Καρπούζι
Υλικά:
1/4 φλιτζάνι ξίδι
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
1 καρπούζι, κομμένο σε κύβους
115 γραμμάρια τριμμένη φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Έπειτα ρίχνετε μέσα το καρπούζι και τη φέτα. Περιχύνετε με λίγο από το dressing, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Ζελέ Καρπούζι
Υλικά:
750 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο από φλούδες και σπόρια
115 γρ. νερό
85 γρ. ζάχαρη
15 γρ. χυμός λεμονιού
15 γρ. ζελατίνη
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, και το κρυώνουμε. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.Ρίχνουμε το σιρόπι στο μπλέντερ, μαζί με το καρπούζι και αλέθουμε. Σουρώνουμε το μείγμα στο σινουά. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό.Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη (αφού την έχουμε στύψει με το χέρι μας καλά) και τον χυμό λάιμ, ομογενοποιούμε το μείγμα και το σουρώνουμε στο σινουά.Κρυώνουμε στους 30° C περίπου, το μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να πήξει το ζελέ. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το γαρνίρισμα και τα σερβίρουμε με το ζελέ.
Γρανίτα Καρπούζι
Υλικά:
1 κιλό καρπούζι
400 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. λικέρ μαστίχα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το περνάμε από μούλτι.Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε την ζάχαρη και το λικέρ και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.Ανακατεύουμε καλά και περνάμε το μείγμα από την παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.Μοιράζουμε σε τέσσερα μπολάκια και αφήνουμε στην κατάψυξη για όλο το βράδυ.
Καρπουζοτηγανίτες
Υλικά:
2 φλ. ψίχα καρπουζιού
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1/2 φλ. μέλι
2 κ.σ. κανέλα για το πασπάλισμα
ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το καρπούζι στο μπλέντερ και το κάνουμε πολτό. Βάζουμε τον πολτό σε μπολ και προσθέτουμε αλεύρι να γίνει χυλός. Βάζουμε το λάδι να κάψει και παίρνουμε λίγες λίγες κουταλιές από το χυλό. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά και από τις δυο πλευρές.Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, τις βάζουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.