Πώς να γίνετε δωρητές μαλλιών για παιδιά με καρκίνο στην Ελλάδα.Δείτε την λίστα στην Κέρκυρα.

Αν σκέφτεστε αυτές τις μέρες να κουρέψετε τα μαλλιά σας, σας δίνουμε έναν παραπάνω λόγο: «Donate Hair- Donate Love» είναι το σύνθημα της εκστρατείας που ξεκίνησε η 24χρονη Μελίνα Κωνσταντινίδου, σπουδάστρια μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώνοντας τρίχες, κοτσίδες και πλεξούδες για να δημιουργηθούν περούκες που θα δοθούν δωρεάν σε παιδιά με καρκίνο. Με μόλις 20 εκατοστά από τα […]

Αν σκέφτεστε αυτές τις μέρες να κουρέψετε τα μαλλιά σας, σας δίνουμε έναν παραπάνω λόγο: «Donate Hair- Donate Love» είναι το σύνθημα της εκστρατείας που ξεκίνησε η 24χρονη Μελίνα Κωνσταντινίδου, σπουδάστρια μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώνοντας τρίχες, κοτσίδες και πλεξούδες για να δημιουργηθούν περούκες που θα δοθούν δωρεάν σε παιδιά με καρκίνο.

Με μόλις 20 εκατοστά από τα μαλλιά σας μπορείτε να χαρίσετε το χαμόγελο σε παιδιά με καρκίνο που έχουν χάσει τα μαλλιά τους από τις χημειοθεραπείες. Με τα μαλλιά αυτά θα κατασκευαστούν περούκες, οι οποίες θα δοθούν δωρεάν στα παιδιά που δίνουν μάχη με τον επάρατη νόσο.

Στην προσπάθεια αυτή έχουν ήδη συμμετάσχει περισσότεροι από 400 δωρητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας και σύντομα παιδιά μέχρι 21 ετών που έχασαν τα μαλλιά τους εξαιτίας του καρκίνου, αλλά και από αλωπεκία, θα παραλάβουν τις περούκες τους.

«Όταν δώρισα τα μαλλιά μου, δεν πίστευα ότι θα καταφέρναμε να ξεσηκώσουμε όλη την Ελλάδα! Οι δωρητές είναι η κινητήρια δύναμη της προσπάθειας. Από την 3χρονη Μελίνα μέχρι την 74χρονη κυρία Μαρία, όλοι μαζί στέλνουμε το μήνυμα πως όταν θέλουμε μπορούμε. Ο καρκίνος είναι δίπλα μας, αλλά εμείς θα αποδείξουμε ότι με την προσφορά μας μπορούμε να ξαναδώσουμε την ελπίδα στα παιδιά», λέει στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» η Μελίνα Κωνσταντινίδου, η οποία εκπροσωπεί την ομάδα «Donate Hair- Donate Love» («Δώρισε μαλλιά- Δώρισε αγάπη») που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό.

Οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος δωρητής είναι τα μαλλιά που θα κόψει να είναι πάνω από 20 εκατοστά και φυσικού χρώματος. Αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα -με ημιμόνιμη βαφή ή με χένα, σε υγιή κατάσταση- μπορείτε και πάλι να τα δωρήσετε, απλά θα αποσταλλούν στον αντίστοιχο σύλλογο δωρεάς μαλλιών της Αγγλίας. Στην Ελλάδα γίνονται δεκτά μόνο φυσικά μαλλιά.

Αποδεκτά είναι ακόμα:

-Κοτσίδες κομμένες χρόνια πριν, αρκεί να ήταν καλά διατηρημένες χωρίς υγρασία.
-Μαλλιά με γκρίζες ή λευκές τρίχες.
-Μαλλιά με διαφορετικό μήκος αρκεί το μεγαλύτερο μέρος τους να αγγίζει τα 20 εκατοστά.

Μάθετε περισσότερα για τις προϋποθέσεις δωρεάς μαλλιών στην Ελλάδα και πού μπορείτε να στείλετε τα μαλλιά σας αφού τα κόψετε εδώ και στην σελίδα Donate Hair Greece στο Facebook.

Μερικά από τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια στην Κέρκυρα όπου μπορείτε να δωρίσετε τα μαλλιά σας για καλό σκοπό:

1)Μy Style Kεφαλληνού Τζένη  Κόμβος Σιδαρίου – Κέρκυρα 2663095834

2)Flix Koυρσάρη Ελένη Κωνσταντά Πολυχρονίου 18 – Κέρκυρα 2661022613

3)Hair Dreams Μιλτ. Μαργαρίτη 35Γ-2661 047677

Επίσης μπορείτε να ρωτήσετε το προσωπικό σας κομμωτηρίο για πληροφορίες.