Γιατί πρέπει να αποφασίσετε να κάνετε δεύτερο παιδί

Ναι, τα έξοδα είναι πολλά. Και θα πρέπει να εξοικονομήσετε περισσότερο χρόνο για να ασχολείστε μαζί τους. Αλλά μήπως να το σκεφτείτε ξανά χωρίς πανικό; Γιατί χωρίς αμφιβολία αξίζει τον κόπο. Και να γιατί: Θα μάθουν να μοιράζονται. ΄Η τουλάχιστον θα μάθουν να συμβιβάζονται με την ανταλλαγή. Ή θα μάθουν την τέχνη της «διαπραγμάτευσης» για ένα […]

Ναι, τα έξοδα είναι πολλά. Και θα πρέπει να εξοικονομήσετε περισσότερο χρόνο για να ασχολείστε μαζί τους.

Αλλά μήπως να το σκεφτείτε ξανά χωρίς πανικό; Γιατί χωρίς αμφιβολία αξίζει τον κόπο. Και να γιατί:

  • Θα μάθουν να μοιράζονται. ΄Η τουλάχιστον θα μάθουν να συμβιβάζονται με την ανταλλαγή. Ή θα μάθουν την τέχνη της «διαπραγμάτευσης» για ένα άλλο παιχνίδι. Όλα αυτά είναι καλά πράγματα, ωφέλιμα για όλη τη ζωή τους.
  • Τα έπιπλα σας θα είναι απλά, γερά και λίγο βρώμικα! Πράγματι δεν έχει σημασία πως το βλέπετε, για μία ακόμη δεκαετία δεν θα έχετε λεπτεπίλεπτα πράγματα στο σπίτι.
  • Θα κάνει παρέα το ένα παιδί στο άλλο. Τα παιδιά σας θα έχουν πάντα κάποιον να παίξουν. Και όπως θα προχωρούν προς την εφηβεία, θα είναι αγαπημένα και θα συμφωνούν πόσο τρελοί είναι οι γονείς τους.
  • Θα εκτιμήσετε το χρόνο που θα έχετε ένα μωρό πολύ περισσότερο. Με το πρώτο παιδάκι σας, δεν μπορούσατε να περιμένετε για να φτάσει στο επόμενο ορόσημο της ανάπτυξής του, δηλαδή, να μάθει να κάθετε, να περπατήσει, να μιλήσει. Τη δεύτερη φορά, θα αισθανθείτε καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσετε ένα μωρό, και ίσως θα πουλούσατε και την ψυχή σας για να μείνει μικρό όσο το δυνατόν περισσότερο.
  • Θα μάθετε να λειτουργείτε με πολύ λίγο ύπνο. Οι πιθανότητες είναι ότι δεν κοιμάστε αρκετά με το πρώτο σας παιδάκι, έχετε όμως επιβιώσει. Έτσι είναι σίγουρο, το ξέρετε ότι θα τα καταφέρετε και τώρα.
  • Τα παιδιά θα μάθουν να λύνουν τις διαφωνίες τους. Ακόμη και αν θα είστε ο καλύτερος διαιτητής, στο τέλος θα μάθουν να επικοινωνούν και να λύνουν μόνα τους τα προβλήματά τους. Τελικά. Σωστά;
  • Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχετε ένα αγόρι και ένα κορίτσι! Ακόμη και αν δεν είναι έτσι, τα παιδιά θα είναι αδελφές ή αδελφοί. Όλες οι περιπτώσεις είναι αξιολάτρευτες.
  • Το πρώτο παιδί σας θα είναι ένας καλός βοηθός. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές θα σας βοηθήσει να πάρετε επιπλέον πετσέτες από το ντουλάπι, να μαζέψει κάτι που έπεσε, ή να σας πει ότι η μπλούζα σας είναι πάλι λερωμένη από το γάλα του μωρού.
  • Ο ήχος όταν γελούν είναι το πιο χαριτωμένο πράγμα που θα ακούσετε. Και βλέποντάς τα να αγκαλιάζονται, να χορεύουν και να παίζουν μαζί, θα ζεστάνει την καρδιά σας όσο τίποτε άλλο θα μπορούσε ποτέ.

Θα έχετε πολύ δουλειά, κάποιες μέρες θα είναι πιο δύσκολες από τις άλλες. Αλλά το καλό θα αντισταθμίζει το κακό και δεν πρόκειται ποτέ να βαρεθείτε! Τουλάχιστον όχι για αρκετό καιρό!

Πηγή:paidorama.gr