Μάθετε το παιδί σας να μην κάνει τσίσα στο κρεβάτι του

Όταν ένα παιδί βρέχει το κρεβάτι του, η εικόνα που έχει για τον εαυτό του βλάπτεται, όπως επίσης και η αυτοπεποίθησή του, για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης και ψυχολογική υποστήριξη. Θα πρέπει οι γονείς να γνωρίζουν πως αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα με ισχυρή γενετική συνιστώσα και να […]

Όταν ένα παιδί βρέχει το κρεβάτι του, η εικόνα που έχει για τον εαυτό του βλάπτεται, όπως επίσης και η αυτοπεποίθησή του, για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης και ψυχολογική υποστήριξη. Θα πρέπει οι γονείς να γνωρίζουν πως αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα με ισχυρή γενετική συνιστώσα και να καθησυχάζουν το παιδί, λέγοντάς του πως το πρόβλημα θα ξεπεραστεί.

Με το να κατηγορείτε το παιδί και να το τιμωρείτε, δεν το βοηθάτε να ξεπεράσει το πρόβλημα, αλλά το κάνετε ακόμα χειρότερο. Προσπαθήστε να είστε υπομονετικοί και υποστηρικτικοί. Ενθαρρύνετέ το και καθησυχάστε το συχνά και μην το κάνετε θέμα όταν συμβαίνει. Ένας τρόπος να κάνετε το παιδί σας να νιώθει λιγότερο άσχημα είναι να του επισημάνετε πως και εσείς είχατε το ίδιο πρόβλημα όταν ήσασταν μικροί, εάν φυσικά αυτό είναι αλήθεια.
Επιπλέον, θα πρέπει να εδραιωθεί ένας κανόνας που να απαγορεύει το πείραγμα στην οικογένεια και γενικότερα καλό θα ήταν να αποφεύγεται η οποιαδήποτε αναφορά στο πρόβλημα μπροστά σε τρίτους.

Μαζί με τη ψυχολογική υποστήριξη του παιδιού, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείτε να λάβετε για να το εμποδίσετε από το να βρέχει το κρεβάτι του:

Ένα από αυτά είναι η μείωση της ποσότητας των υγρών που πίνει το απόγευμα. Μην του δίνετε τίποτα να πιει, δύο ώρες πριν τον ύπνο.

Επίσης αναγκάστε το να πάει τουαλέτα ακριβώς πριν από τον ύπνο.

Μάθετέ το να ξυπνάει και να πηγαίνει τουαλέτα το βράδυ, αντί να προσπαθήσετε να το κάνετε να μείνει στεγνό όλο το βράδυ. Επίσης, επιβραβεύετε το, εάν το κάνει, με ένα αυτοκόλλητο πάνω σε ένα αυτοσχέδιο πίνακα.

Πηγή:thessmama.gr