Συμβουλές Για Να Είστε Μια Υπέροχη Γιαγιά

Υπάρχουν καλές γιαγιάδες, απίστευτα καλές γιαγιάδες και γιαγιάδες που, αν και έχουν τις καλύτερες προθέσεις, αντί να διευκολύνουν τους νέους γονείς μάλλον κάνουν τη ζωή τους δυσκολότερη. Aν θέλετε να ανήκετε στα δύο πρώτα είδη, σας συμβουλεύουμε τα εξής: 1. Μη μιλάτε πολύ. Εάν δεν σας ζητήσουν τη γνώμη σας, μην τη λέτε. Μην αρχίσετε […]

Υπάρχουν καλές γιαγιάδες, απίστευτα καλές γιαγιάδες και γιαγιάδες που, αν και έχουν τις καλύτερες προθέσεις, αντί να διευκολύνουν τους νέους γονείς μάλλον κάνουν τη ζωή τους δυσκολότερη.

Aν θέλετε να ανήκετε στα δύο πρώτα είδη, σας συμβουλεύουμε τα εξής:

1. Μη μιλάτε πολύ.

Εάν δεν σας ζητήσουν τη γνώμη σας, μην τη λέτε. Μην αρχίσετε να αναλύετε πώς κάνατε εσείς το καθετί πριν από τόσα χρόνια, μη ζητήσετε από τη νέα μαμά να ακολουθήσει αυτά που έκαναν οι «παλιές» και ποτέ μα ποτέ μην της πείτε ότι κάνει κάτι λάθος. Απλά κλείστε το στόμα και απασχοληθείτε κάνοντας κάποια δουλειά στο σπίτι.

2. Προθυμοποιηθείτε να κρατήστε τα εγγόνια σας.

Ακόμα κι αν η μαμά τους δεν είναι ακόμα έτοιμη να βγει ένα βράδυ με τον άντρα ή τις φίλες της, σίγουρα θα της άρεσε η ιδέα να μείνει κάτω από το ζεστό νερό στο ντους για ώρα, χωρίς να χρειάζεται κάθε τόσο να τσεκάρει το μωρό της.

3. Βοηθήστε στις δουλειές του σπιτιού.

Διπλώστε τα ασιδέρωτα, βάλτε τα πιάτα στο πλυντήριο, βγάλτε τα σκουπίδια… Όχι, δεν είστε η οικιακή βοηθός. Αλλά δεν είναι κακό να την βοηθήσετε για μερικές μέρες.

4. Εάν είστε η μητέρα του μπαμπά, μην επισημαίνετε όλη την ώρα πόσο μοιάζει το μωρό με το γιο σας.

Η νύφη σας κυοφόρησε επί μήνες αυτό το πλάσμα και το έφερε με πόνο στον κόσμο και ίσως είναι ήδη αρκετά εκνευρισμένη που το δικό σας DNA θριάμβευσε έναντι του δικού της στο γονιδιακό ανακάτεμα, γι’ αυτό θα ήταν σοφό να μην μιλήσετε καθόλου. Και μιας και το έφερε η κουβέντα…

5. Πάρτε τηλέφωνο ότι είστε στο σούπερ μάρκετ.

Ρωτήστε μήπως θέλουν να ψωνίσετε κάτι για το φαγητό ή, ακόμα καλύτερα, αγοράστε τα υλικά για να φτιάξετε το αγαπημένο φαγητό της μαμάς.

6. Μη λέτε συνέχεια πόση αδυναμία σας έχει το μωρό.

Καμιά μαμά δεν θέλει να σκέφτεται ότι το μωρό της δένεται με κάποιον άλλο –εκτός από την ίδια. Καμαρώστε για το πόσο σας αγαπάει το εγγόνι σας στις φίλες σας, εάν νιώθετε αυτή την ανάγκη, αλλά ποτέ μπροστά στη μαμά του.

7. Μην ανεβάζετε φωτογραφίες χωρίς να πάρετε άδεια.

Όταν εσείς ήσασταν νέα μητέρα δεν χρειαζόταν να ανησυχείτε μήπως φωτογραφίες σας που σας δείχνουν με το νεογέννητο παιδί σας (ενώ μοιάζετε ακόμα πέντε μηνών έγκυος) κυκλοφορήσουν στο ίντερνετ (και μείνουν εκεί για πάντα)… Πόσο τυχερή είστε!!!

8. Εκφράστε ελεύθερα το θαυμασμό σας για όσα κάνει το μωρό.

Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στους οποίους μια νέα μαμά μπορεί να μιλάει συνέχεια για το πόσο τέλειο είναι το μωρό της. Όμως εσείς είστε ένας από αυτούς.

9. Επιβραβεύστε τη για το ρόλο της ως μαμά.

Γιατί κάνει καλή δουλειά. Κι αν της το πείτε, το ίδιο κάνετε κι εσείς.

Πηγή:mommyland.gr