Τούρτα σκατζόχοιρος για παιδικό πάρτυ

Τούρτα σκαντζόχοιρος για παιδικό πάρτυ ! Δεν είναι υπέροχη ιδέα και πολύ εύκολη! Για την γέμιση: 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 250 γρ. μαλακό βούτηρο 3/4 κούπας ζάχαρη άχνη 500 γρ. μπισκότα πτι μπέρ 2/4 κούπας κονιάκ 1/3 κούπας γάλα 4 κροκάδια 1 κούπα ψύχα αμύγδαλα αλεσμένα καικαβουρδισμένα για το γαρνίρισμα: ψύχα αμύγδαλα κομμένα σε τέταρτα (ελαφρά […]

Τούρτα σκαντζόχοιρος για παιδικό πάρτυ ! Δεν είναι υπέροχη ιδέα και πολύ εύκολη!
Για την γέμιση:
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. μαλακό βούτηρο
3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
500 γρ. μπισκότα πτι μπέρ
2/4 κούπας κονιάκ
1/3 κούπας γάλα
4 κροκάδια
1 κούπα ψύχα αμύγδαλα αλεσμένα καικαβουρδισμένα
για το γαρνίρισμα:
ψύχα αμύγδαλα κομμένα σε τέταρτα (ελαφρά καβουρδισμένα αν θέλετε)
3 κουφετάκια smarties
γλάσο σοκολάτας :Υλικά για γλάσο σοκολατας με 2 υλικά
1 1/2φλιντζανι σταγονες σοκολατας

1 φλυντζανι κρεμα γαλακτος
Εκτέλεση
Βάζετε την κρέμα γάλακτος να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ακριβώς  μόλις δείτε να εχει  σιγοβράσει, αφαιρέστε από τη φωτια και ριξτε τα κομματάκια σοκολάτας, στροβιλίζοντας το μπολ για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι σταγονες καλύπτονται.
2 .Βάλτε  το καπάκι  και αφήστε το να καθίσει ανενόχλητοι (χωρίς ανάμειξη)  για 5 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι και περιστρέψτε τα τσιπ σοκολάτας με ένα σύρμα, αρχίζοντας από το κέντρο προς τα έξω  μέχρι να γίνει λείο. Θα μετατραπεί σε βελούδινη ganache μπροστά στα μάτια σας !!!! Μόλις είναι βελούδινη, αφήστε το μειγμα  να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου  για περίπου 15 λεπτά πριν να το ριξετε  πάνω στο  κέικ σας.

Εκτέλεση

Σπάμε τα μπισκότα κομματάκια.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Χτυπάμε το βούτηρο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα – ένα τα κροκάδια και στη συνέχεια το γάλα και το κονιάκ λίγο λίγο.
Ρίχνουμε σε 3 δόσεις τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατέυοντας καλά.
Ρίχνουμε και ανακατέυουμε τα αλεσμένα αλύγδαλα.
Τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατέυουμε.
Πλάθουμε το μίγμα σε σχήμα σκαντζόχοιρου.
Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Αφού σφίξει, προσθέτουμε από πάνω το γλάσο σοκολάτας.
Βάζουμε 2 κουφετάκια για μάτια και 1 για μύτη.
Καρφώνουμε τα αμύγδαλα, να μοιάζουν με βελόνια.