Πώς να φτιάξετε ένα κουκλόσπιτο!!

Ένα από τα πιο ξεχωριστά δώρα που μπορείτε να κάνετε στην κόρη σας είναι ένα ονειρικό κουκλόσπιτο. Το κόστος του, όμως, από ένα μαγαζί παιχνιδιών μπορεί να είναι αρκετά υψηλό και να κάνει την τσέπη σας να… αναστενάξει. Εκτός αυτού, είναι μια ευκαιρία να περάσετε δημιουργικό χρόνο με την κόρη σας και να για να […]

Ένα από τα πιο ξεχωριστά δώρα που μπορείτε να κάνετε στην κόρη σας είναι ένα ονειρικό κουκλόσπιτο. Το κόστος του, όμως, από ένα μαγαζί παιχνιδιών μπορεί να είναι αρκετά υψηλό και να κάνει την τσέπη σας να… αναστενάξει.

Εκτός αυτού, είναι μια ευκαιρία να περάσετε δημιουργικό χρόνο με την κόρη σας και να για να φτιάξετε παρέα ένα… «σπιτικό» κουκλόσπιτο από τα χεράκια σας.

Ένα διώροφο κουκλόσπιτο από χαρτόκουτα

Για τον σκελετό του κουκλόσπιτου, θα χρειαστείτε δύο χαρτόκουτα που θα κολλήσετε στο πλάι με ένα πιστόλι σιλικόνης. Χρησιμοποιώντας τα χάρτινα κομμάτια που περισσεύουν από τα κουτιά, θα φτιάξετε και την οροφή. Τους τοίχους μπορείτε να τους διακοσμήσετε με ένα αυτοκόλλητο χαρτόνι με σχέδια ή να κολλήσετε σαν ταπετσαρία ζωγραφιές του παιδιού. Για τα κεραμίδια μπορείτε είτε να κολλήσετε ένα χαρτόνι με σχέδιο κεραμιδιού.

Τα κρεβάτια μπορούν επίσης να γίνουν από κομμάτια χαρτόνι, ενώ για όλα τα υπόλοιπα έπιπλα και την διακόσμηση μπορείτε να εκμεταλλευτείτε από μικροαντικείμενα του νοικοκυριού (όπως ένα πλαστικό κουτί για την μπανιέρα), μικρότερα κουτάκια για τραπέζια, άλλα παιχνίδια ή αυτοκόλλητα.

Εναλλακτικά, προτιμήστε την εκδοχή του πύργου, που είναι το ίδιο ή και περισσότερο εντυπωσιακή:

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουτιά από παπούτσια.