Γιατί να μάθει ένα παιδί Ισπανικά σήμερα??

Τα castellano, ευρέως γνωστή ως ισπανικά είναι η επίσημη γλώσσα, όχι μόνο στην Ισπανία αλλά κ στην Λατινική Αμερική, σε περίπου 21 κράτη. Αυτό την καθιστά 2η γλώσσα, μετά τα κινέζικα, σε αριθμό ανθρώπων που την χρησιμοποιούν ως μητρική γλώσσα ,με 437 εκατομμύρια φυσικούς ομιλητές. Επίσης, η έντονη επιρροή της στη μουσική βιομηχανία, η πλούσια […]

Τα castellano, ευρέως γνωστή ως ισπανικά είναι η επίσημη γλώσσα, όχι μόνο στην Ισπανία αλλά κ στην Λατινική Αμερική, σε περίπου 21 κράτη. Αυτό την καθιστά 2η γλώσσα, μετά τα κινέζικα, σε αριθμό ανθρώπων που την χρησιμοποιούν ως μητρική γλώσσα ,με 437 εκατομμύρια φυσικούς ομιλητές.

Επίσης, η έντονη επιρροή της στη μουσική βιομηχανία, η πλούσια παρουσία της στις τέχνες όπως στη λογοτεχνία κ στη ζωγραφική και η αυξανόμενη οικονομία του ισπανόφωνου κόσμου κυρίως στη ναυτιλία, την κατατάσσει σε 2η σημαντική γλώσσα μετά τα αγγλικά.

Αλλά πάνω απ’ όλα…η ομορφιά της ισπανικής γλώσσας έγκειται στο γεγονός ότι την μιλούν πολλές χώρες κ αυτή είναι η βασική της ιδιαιτερότητα.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Θερβάντες η διαρκής και έντονη ζήτηση για την εκμάθηση της ισπανικής γλώσσας, στην Ελλάδα, συνιστά ένα εντυπωσιακό φαινόμενο. Ετησίως εγγράφονται κατά μέσο όρο περί τους 2.200 μαθητές, ενώ στις εξετάσεις για τα διάφορα επίπεδα DELE συμμετέχουν περί τους 7.000 υποψήφιοι. Η Ισπανία είναι η 1η επιλογή των φοιτητών στα προγράμματα ERASMUS.