Δε θέλω να πιω ποτέ πάλι γάλα!

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχουν βρει μπροστά τους αρκετοί γονείς και αδυνατούν να βρουν λύση, με αποτέλεσμα να σηκώνουν ψηλά τα χέρια στην επίμονη άρνηση του παιδιού τους. Κι όμως υπάρχουν τρόποι να κάμψετε τη συγκεκριμένη αντίδρασή: Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρέπει να πιέσετε το παιδί να πιεί γάλα σε περίπτωση που είναι […]

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχουν βρει μπροστά τους αρκετοί γονείς και αδυνατούν να βρουν λύση, με αποτέλεσμα να σηκώνουν ψηλά τα χέρια στην επίμονη άρνηση του παιδιού τους. Κι όμως υπάρχουν τρόποι να κάμψετε τη συγκεκριμένη αντίδρασή:

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρέπει να πιέσετε το παιδί να πιεί γάλα σε περίπτωση που είναι κάθετα αντίθετο, ακόμα κι αν μέχρι πρόσφατα το έπινε αδιαμαρτύρητα.

Πρέπει να δείξετε υπομονή και να προσπαθήσετε να καταλάβετε ή να μάθετε από το ίδιο τους λόγους της απέχθειας.

Προτείνετε στο παιδί μήπως θέλει να αραιώσετε το γάλα με κακάο ή κάτι αντίστοιχο της αρεσκείας του για να αλλάξει η γεύση.

Βέβαια να ξεκαθαρίσουμε ότι η συγκεκριμένη λύση θα πρέπει να είναι προσωρινή, ιδιαίτερα αν έχετε συμφωνήσει να προσθέτετε ανθυγιεινά σκευάσματα.

Σταδιακά καλό είναι να μειώνονται οι φορές που το κάνετε και ταυτόχρονα να βρείτε τρόπους να δει με θετικό μάτι το γάλα αυτούσιο.

Αν καταφέρετε την περίοδο της έντονης άρνησης να δίνετε στο παιδί έστω και μικρότερη από το προβλεπόμενο ποσότητα γάλακτος, είναι ένα σημαντικό κέρδος σε σχέση με το να μην πίνει καθόλου.

Τέλος, επινοήστε έξυπνες μεθόδους, όπως για παράδειγμα να του αγοράσετε νέες κούπες ή να το «προκαλέσετε» να πιεί γρήγορα το γάλα για να δει πάλι το σχέδιο που έχει στον πάτο του ποτηριού.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και βρείτε πολλούς περισσότερους διασκεδαστικούς τρόπους για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πηγή:mother.gr