Είστε έγκυος και δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Μικρά μυστικά για να ξαναβρείτε τον ύπνο σας!

Ο ύπνος σας γίνεται όλο και πιο δύσκολος καθώς η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται και το μωρό σας μεγαλώνει. Το βάρος και το μέγεθος της κοιλιάς σας δεν σας βοηθά να βρείτε μια στάση που να σας βολεύει ώστε να αποκοιμηθείτε. Η επιθυμία σας να επισκέπτεστε την τουαλέτα κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι πιο έντονη και […]

Ο ύπνος σας γίνεται όλο και πιο δύσκολος καθώς η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται και το μωρό σας μεγαλώνει.

Το βάρος και το μέγεθος της κοιλιάς σας δεν σας βοηθά να βρείτε μια στάση που να σας βολεύει ώστε να αποκοιμηθείτε. Η επιθυμία σας να επισκέπτεστε την τουαλέτα κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι πιο έντονη και πιο συχνή. Η ποιότητα του ύπνου σας μπορεί να επηρεαστεί και από άλλους παράγοντες όπως είναι οι κράμπες στα πόδια, τα παράξενα όνειρα, οι πόνοι στη μέση σας ακόμα και οι κινήσεις που κάνει το μωράκι στην κοιλίτσα σας.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε σε κάθε περίπτωση για να ξαναβρείτε τον ύπνο σας!

Αγοράστε ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης σχεδιασμένο για να σας υποστηρίξει. Ή βάλτε ένα συνηθισμένο μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας.

Πηγαίνετε στο κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε βράδυ, ώστε το σώμα σας να αποκτήσει μια ρουτίνα ύπνου.

Στο τρίτο τρίμηνο, δοκιμάστε να φορέσετε ένα σουτιέν ύπνου και μια ζώνη μητρότητας για επιπλέον υποστήριξη.
Χαλαρώστε με ένα ζεστό, γαλακτώδες ποτό ή ένα χαλαρωτικό μπάνιο πριν πάτε για ύπνο.

Καθαρίστε το μυαλό σας από ό,τι σας απασχολεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, μην παρακολουθείτε το ρολόι – διαβάστε ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό μέχρι να νιώσετε υπνηλία.

Αν υποφέρετε από κράμπες ή άλλους μυοσκελετικούς πόνους ζητήστε από τον σύντροφό σας να μαλακώσει τις αρθρώσεις με ένα μασάζ.

Αν υποφέρετε από δυσπεψία το γάλα και το αφρώδες νερό αντιμετωπίζουν τη δυσπεψία. Βάλτε ένα ποτήρι δίπλα στο κρεβάτι σας. Αποφύγετε να τρώτε μεγάλα γεύματα, προτιμήστε μικρότερα και πιο συχνά και μην τρώτε και να πίνετε την ίδια στιγμή. Μασήστε τσίχλα: Το παραγόμενο σάλιο βοηθά στην εξουδετέρωση του στομαχικού οξέος και στην πρόληψη της καούρας.

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, η πίεση στην ουροδόχο κύστη σας αυξάνεται, πράγμα που κάνει τη νύχτα ακόμη πιο δύσκολη: Αποφύγετε τα τρόφιμα και τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη και μειώστε την ποσότητα που πίνετε μια ώρα πριν πάτε για ύπνο, αλλά πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποτρέψετε την αφυδάτωση. Εάν κανονικά κοιμάστε στην πλευρά του κρεβατιού την πιο απομακρυσμένη από το μπάνιο, αλλάξτε με τον σύντροφό σας, ώστε να είστε σε θέση να σηκωθείτε με ελάχιστη προσπάθεια.

Αν δείτε κάποιο παράξενο όνειρο – συχνό φαινόμενο στην εγκυμοσύνη λόγω των ορμονικών αλλαγών- μην προσπαθήσετε να το εξηγήσετε. Διηγηθείτε το σε κάποιον ή γράψτε το σε ένα χαρτί απλώς για να το… ξεχάσετε και να μην σας απασχολεί.

Πηγή:mothersblog.gr