Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες

Μέθοδος Εκτέλεσης Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε στις μπριζόλες αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από τις μπριζόλες με το αλεύρι. Μεταφέρουμε τις μπριζόλες στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 4-5 λεπτά για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. […]

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε στις μπριζόλες αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από τις μπριζόλες με το αλεύρι.
  • Μεταφέρουμε τις μπριζόλες στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 4-5 λεπτά για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, το μέλι, το νερό, τον κύβο, τις μπριζόλες, τη ρίγανη και καλύπτουμε με το καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτουμε 50 γρ. νερό.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γαρνιτούρα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Αφού βράσουμε το σιτάρι για 15-20 λεπτά, το σουρώνουμε και το βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα ανάμικτα λαχανικά, το νερό και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη και ελαιόλαδο.

Πηγή:akispetretzikis.com