BROWNIES CHEESECAKE

Για τα brownies 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη 120 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο 70 γρ. ζάχαρη 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 αυγά μεσαίου μεγέθους 80 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα     Για το cheesecake   450 γρ. τυρί κρέμα 100 γρ. ζάχαρη άχνη 2 αυγά 1 βανιλίνη 60 γρ. […]

Για τα brownies
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη

120 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο

70 γρ. ζάχαρη

130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά μεσαίου μεγέθους

80 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

 

 

Για το cheesecake

 

450 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. ζάχαρη άχνη

2 αυγά

1 βανιλίνη

60 γρ. sour cream ή ξυνόγαλα

1 κουτ. σούπας αλεύρι

 

 

Για το σιρόπι σοκολάτας

 

180 γρ. νερό

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

40 γρ. κακάο

1 κουτ. γλυκού Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο

Εκτέλεση

Για τα brownies

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C αέρα και αλείφουμε με Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλοένα ταψί με αποσπώμενο πάτο 15×15 εκατοστά. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Σε μπεν μαρί βάζουμε τη μαύρη ψιλοκομμένη σοκολάτα και το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη και αφήνουμε, μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, αφήνοντας για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε στα αυγά, τα οποία έχουμε χτυπήσει ελαφρά, το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη, μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα και, στο τέλος, ρίχνουμε τα φουντούκια, ανακατεύοντας ελάχιστα.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά του. Ψήνουμε τα brownies για 15 λεπτά και τα βγάζουμε από το φούρνο.  Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160οC.

Για το cheesecake

  1. Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε, με το εξάρτημα φτερό, το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και το αλεύρι.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το εκχύλισμα βανίλιας και τη sour cream. Απλώνουμε το μείγμα επάνω από το μισοψημένο brownie και ψήνουμε για ακόμη 40 λεπτά στους 160ο C.
  3. Αφήνουμε το brownie να κρυώσει εντελώς και, έπειτα, το τοποθετούμε σε δροσερό μέρος ή σε ψυγείο για 3-4 ώρες.

Για το σιρόπι σοκολάτας

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει.
  2. Προσθέτουμε το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο, τη ζάχαρη και το κακάο, κοσκινισμένα, και ανακατεύουμε καλά, ώστε να έχουμε ένα λείο σιρόπι.
  3. Σερβίρουμε τα brownies με το σιρόπι σοκολάτας.