Απαραίτητος Ο Οφθαλμιατρικός Έλεγχος Από Την Κούνια

Είναι σημαντικό λοιπόν ο τακτικός οφθαλμολογικός έλεγχος επειδή μπορεί να ανακαλύψει παθήσεις για τις οποίες υπάρχουν λύσεις. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η χορήγηση γυαλιών θα βελτιώσει σημαντικά την όραση, θα διορθώσει σε κάποιες περιπτώσεις ένα ήπιο στραβισμό και μαζί με κάποιες ασκήσεις θα αντιμετωπίσει την αμβλυωπία (τεμπέλικο μάτι). Όλα αυτά όμως θα πρέπει να γίνουν […]

Είναι σημαντικό λοιπόν ο τακτικός οφθαλμολογικός έλεγχος επειδή μπορεί να ανακαλύψει παθήσεις για τις οποίες υπάρχουν λύσεις.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η χορήγηση γυαλιών θα βελτιώσει σημαντικά την όραση, θα διορθώσει σε κάποιες περιπτώσεις ένα ήπιο στραβισμό και μαζί με κάποιες ασκήσεις θα αντιμετωπίσει την αμβλυωπία (τεμπέλικο μάτι).

Όλα αυτά όμως θα πρέπει να γίνουν έως την ηλικία των 9 ετών. Στο διάστημα αυτό αναπτύσσονται και σταθεροποιούνται τα φυσιολογικά επίπεδα όρασης. Εάν δεν έχουμε καταφέρει να παρέμβουμε μέχρι την ηλικία αυτή, υπάρχει κίνδυνος το παιδί να παραμείνει με χαμηλή όραση.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες ορίζουν να εξετάζεται ένα παιδάκι

• Κατά την γέννηση

• 3μηνών

• 1ος έτους

• 3 ετών

• 5 ετών

• Μετά το 5ο έτος συνεχής έλεγχος κάθε έτος

Πέρα όμως από τα παραπάνω ελέγχουμε το παιδί μας εάν:

Τρίβει τα μάτια του και τα ανοιγοκλείνει υπερβολικά Διαμαρτύρεται για πονοκεφάλους ή ζάλη Σκύβει πολύ πάνω από το βιβλίο Κλίνει το κεφάλι του λοξά όταν διαβάζει ή δεν έχει σωστή θέση σώματος Δεν συγκεντρώνεται και δυσκολεύεται να παρακολουθήσει στο σχολειό Αργεί στα μαθήματα του Παραλείπει λέξεις ή προτάσεις Στραβίζει.

Το παιδί σας δικαιούται να βλέπει καλά και εμείς ως γονείς οφείλουμε να του το παρέχουμε.