Πρωταθλητές στην τεχνολογία τα παιδιά του Δημοτικού Άφρας

Πρώτη θέση για ακόμα μία φορά στον διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ιονίων Νήσων για το Δημοτικό Σχολείο Άφρας, κάτι που σημαίνει και πρόκριση στον τελικό που θα γίνει στην Αθήνα. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις νησιωτικές περιοχές. Οι μαθητές μας, Αλέξανδρος Ζώτος, Στέλλα Θεοδωρίδου, Άρτεμις Λουμπράνου, Άγγελος Πηγής, Εμμανουέλα Ρέγγη […]

Πρώτη θέση για ακόμα μία φορά στον διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ιονίων Νήσων για το Δημοτικό Σχολείο Άφρας, κάτι που σημαίνει και πρόκριση στον τελικό που θα γίνει στην Αθήνα.
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις νησιωτικές περιοχές. Οι μαθητές μας, Αλέξανδρος Ζώτος, Στέλλα Θεοδωρίδου, Άρτεμις Λουμπράνου, Άγγελος Πηγής, Εμμανουέλα Ρέγγη και Νεφέλη Τσάβου, μαζί με τη δασκάλα τους Ελευθερία Μαρίνη και τον εκπαιδευτικό πληροφορικής  Κώστα Δαγκλή, επηρεασμένοι από το πρόβλημα τον σκουπιδιών στο νησί, σκέφτηκαν να ασχοληθούν με πιθανές λύσεις για τον τόπο τους, την Κέρκυρα. Ο ανακυκλωτής (το ρομποτάκι), με πρόγραμμα κίνησης και κλίσης, μεταφέρει ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο) στο εργοστάσιο ανακύκλωσης που έφτιαν και μετά από κατάλληλη επεξεργασία, με αγωγούς παράγεται ηλεκτρική ενέργεια, η οποία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες νησιωτικών περιοχών και ειδικά της Κέρκυρας ώστε να εκλείψει η χρήση λιγνίτη και να περιοριστεί το πρόβλημα των σκουπιδιών που ταλανίζει εδώ και χρόνια το νησί.
Ο τελικός της WRO Ελλάς σε συνεργασία με την Cosmote, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 23 Φεβρουαρίου.