10 εύκολες αποκριάτικες στολές για να φτιάξετε για τα παιδιά

Η αντίστροφη μέτρηση για τις Απόκριες έχει ήδη ξεκινήσει. Οι προσκλήσεις για τα παιδικά πάρτι μασκέ έχουν καταφθάσει στο σπίτι και οι συζητήσεις για τις στολές που θα φορέσουν τα παιδιά δίνουν και παίρνουν. Πριν τρέξετε στα μαγαζιά για να αγοράσετε άλλη μία στολή που θα φορούν τα περισσότερα παιδιά ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω […]

Η αντίστροφη μέτρηση για τις Απόκριες έχει ήδη ξεκινήσει. Οι προσκλήσεις για τα παιδικά πάρτι μασκέ έχουν καταφθάσει στο σπίτι και οι συζητήσεις για τις στολές που θα φορέσουν τα παιδιά δίνουν και παίρνουν.

Πριν τρέξετε στα μαγαζιά για να αγοράσετε άλλη μία στολή που θα φορούν τα περισσότερα παιδιά ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω χειροποίητες στολές. Είναι πολύ πιθανό τα παιδιά μόλις τις δουν να αλλάξουν γνώμη για την απόφαση που έχουν πάρει για τo φετινό τους κοστούμι.

Νυχτερίδα – Βαμπίρ

Αφαιρέστε τα μεταλλικά αντικείμενα από μία μαύρη ομπρέλα και κόψτε το κεντρικό σημείο σε έναν κύκλο, όπου θα μπει το κεφαλάκι του παιδιού. Φορέστε στα παιδιά μαύρα ρούχα, χρωματίστε το πρόσωπο του παιδιού και φορέστε του μια στέκα αυτιά νυχτερίδας. Έτοιμο!

Νεράιδα των δοντιών

Φορέστε στην κόρη σας μία φούστα τουτου και ένα λευκό μπλουζάκι. Κολλήστε οδοντόβουρτσες πάνω σε μία στέκα και ντύστε ένα κοντάρι σκούπας με ένα «μακαρόνι» κολύμβησης. Φροντίστε το κομμάτι από το μακαρόνι κολύμβησης να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωρά και το κοντάρι και η βάση μιας σκούπας με λέυκά τριχάκια, που θα χρησιμεύσουν ως τα βουρτσάκια.

Ηρωικό Χελωνονιτζάκι

Πράσινα ρούχα, κομμένο μαντήλι για τα μάτια και ένα καπάκι κάδου βαμμένο πράσινο. Αυτά θα χρειαστείτε για να μεταμορφωθεί το παιδί σας σε μια… μεταλλαγμένη χελώνα.

Δροσερό λεμόνι

Κολλήστε λευκές ταινίες σε σχήμα κομμένου λεμονιού πάνω σε oversized κίτρινα ή πράσινα μπλουζάκια. Οι κόρες σας θα λατρέψουν αυτή τη στολή. Κι αν έχετε μόνο ένα κοριτσάκι μπορείτε να φτιάξετε τη δεύτερη για τη φίλη της ή την αγαπημένη της ξαδέρφη.

Μικροσκοπική Φραουλα

Αν θέλετε μια πρωτότυπη και φτιαγμένη από τα χεράκια σας στολή για το μωράκι σας, τότε βάψτε με λευκή μπογιά ένα κόκκινο φορμάκι, κόψτε χαρτόνι κανσόν σε σχήμα φύλλου ντύστε το μικρό σας και έτοιμη! Έχετε την πιο γλυκιά φραουλίτσα!

Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία

Σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί αυτή τη στολή έτσι; Μαύρο παντελόνι, μαύρη μπλούζα, κομμάτια κίτρινης ταινίας και… αυτοκινητάκια. Αυτό χρειάζεστε για να γίνει το παιδί σας ένας πολυσύχναστος δρόμος.

Madeline

Είναι πολύ πιθανό να έχετε ήδη στο σπίτι όλα όσα χρειάζεστε για αυτή τη στολή. Δώστε στην κόρη σας ένα κόκκινο μπαλόνι και είναι έτοιμη!

Σακουλάκι ποπ κορν

Θα χρειαστείτε σιλικόνη και αρκετό ύφασμα για να τη φτιάξετε. Δείτε εδώ πώς θα κάνετε το παιδί σας το πιο νόστιμο σνακ.

Μικρή γοργόνα

Σε όλα τα κορίτσια αρέσουν οι γοργόνες. Οι Απόκριες είναι η ευκαιρία τους να γίνουν λοιπόν. Για αυτή τη στολή θα χρειαστείτε αρκετό ύφασμα και γκλίτερ. Δείτε εδώ πώς θα τη φτιάξετε.

Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

… όπως θα έλεγε και ο Buzz Lightyear. Ο αγαπημένος ήρωας του διαστήματος γίνεται στολή για όλα τα παιδιά που αγαπούν την ταινία Toy story. Δείτε εδώ πώς θα τη φτιάξετε.

Παιχνιδοτουβλάκι

Ποιο παιδί δεν αγαπά τα τουβλάκια; Ένα μεγάλο χάρτινο κουτί, λίγο σπρέι και ρούχα στο ίδιο χρώμα με αυτό. Έτοιμο το παιχνιδάκι σας. Δείτε εδώ πώς θα το φτιάξετε.

Πηγή:infokids.gr