Σειρά εργαστηρίων για κάθε ηλικία θα πραγματοποιηθούν στο ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ τον Φεβρουάριο και Μάρτιο, στο Studio του Δημοτικού Θεάτρου.

Kαιρός για Εργαστήρια! Σειρά εργαστηρίων για κάθε ηλικία θα πραγματοποιηθούν στο ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ τον Φεβρουάριο και Μάρτιο, στο Studio του Δημοτικού Θεάτρου. Αναλυτικά:  Στις 23 και 24 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00-14.00 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο σκηνοθεσίας από την Καλλιτεχνική Διευθύντρια κα Βαρβάρα Δούκα με θέμα «ΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ» (Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί δωρεάν)  Στις […]

Kαιρός για Εργαστήρια!

Σειρά εργαστηρίων για κάθε ηλικία θα πραγματοποιηθούν στο ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ τον Φεβρουάριο και Μάρτιο, στο Studio του Δημοτικού Θεάτρου.

Αναλυτικά:

 Στις 23 και 24 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00-14.00 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο σκηνοθεσίας από την Καλλιτεχνική Διευθύντρια κα Βαρβάρα Δούκα με θέμα «ΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ» (Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί δωρεάν)

 Στις 3 και 4 Μαρτίου η θεατροπαιδαγωγός Δήμητρα Νικολοπούλου, μετά την πρώτη της εξαιρετικά πετυχημένη σειρά εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους, επισκέπτεται και πάλι το νησί μας, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες από βρέφη έως ενήλικες, ανακατεύοντας δημιουργικά τη ζωγραφική, την ποίηση και τις παραστατικές τέχνες ( Το εργαστήριο έχει συμμετοχή 5 Ε το άτομο – Ειδική τιμή για αδέλφια (ακόμα και διαφορετικών ηλικιών ή τμημάτων) 4 Ε το άτομο.

Αναλυτικά:

Κυριακή 3 Μαρτίου

• 11.00’- 11.45’ Πρόγραμμα για πολύ μικρά παιδιά και βρέφη, (18-36 μηνών) με γονείς. (45’ διάρκεια)
• 12.00’-13.30’ Ένα workshop για ηλικίες Δημοτικού (7-12 ετών)
• 17.00’-18.30’ Ένα workshop για Προσχολική (ηλικία 4-7ετών)
• 19.00’-22.00’ Ένα τρίωρο απογευματινό για Εφήβους

Δευτέρα 4 Μαρτίου

• 18.00΄- 21.00’ για ενήλικες όλων των ηλικιών!

 Στις 29, 30 και 31 Μαρτίου , το Γραφείο Κέρκυρας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, προσκαλεί τη σκηνοθέτη Τζωρτζίνα Κακουδάκη, από τους ιδρυτές του Εφηβικού Θεάτρου στην Ελλάδα, και Υπεύθυνη του Λυκείου Επιδαύρου και των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε ένα βιωματικό εργαστήριο για εφήβους και καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης.
Αναλυτικά:

• Παρασκευή 29 Μαρτίου 17.00’- 21.00’ – Σάββατο 30 Μαρτίου 10.00’ -14.00’

‘Ο εαυτός μου ως ντοκουμέντο’ – Εργαστήριο για Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.
Με αφορμή μία διαφορετική προσέγγιση των θεατρικών έργων ‘Ελένη’ και ‘Αντιγόνη’ , ως μέρος διδακτέας ύλης, ανιχνεύουμε τη δυνατότητα μεταμόρφωσης της ίδιας της Θεατρικής Πράξης ως εργαλείο αυτογνωσίας, ταυτότητας και επικοινωνίας μέσα στην Εκπαίδευση.

• Σάββατο 30 Μαρτίου 18.00΄- 22.00’

‘Εγώ μέσα στον κόσμο που ζω’ – Ένα βιωματικό Εργαστήριο για Εφήβους
Στον αιώνα της λογικής και των άπειρων δυνατοτήτων που σήμερα ζούμε εμφανίζεται μια δυστοπία: αυτά που ξέρουμε δεν αρκούν, οι πόλεις που ζούμε δεν είναι δίκαιες, ο κόσμος γύρω μας μοιάζει ακατανόητος, δεν είμαστε ικανοποιημένοι, και έτσι δημιουργούνται διλήμματα διαρκείας: ποιός είμαι, τι μου ταιριάζει να είμαι, τι συνέπειες έχουν οι αποφάσεις μου, τι τίμημα έχει η μελλοντική μου επιτυχία. Αξίζει να δράσω ή να μείνω απαθής; (Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί δωρεάν)