Υπ. Παιδείας: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς για τη φοίτηση των παιδιών στο σχολείο σε έναν Οδηγό

Τα καλά νέα της ημέρας μας έρχονται από το Υπουργείο Παιδείας καθώς όπως ανακοινώθηκε για πρώτη φορά συντάχθηκε και θα διανεμηθεί στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας,  Σχολικός Οδηγός. Τι είναι ο Σχολικός Οδηγός Σκοπός του Σχολικού Οδηγού είναι μέσω της παροχής απλών και χρηστικών πληροφοριών […]

Τα καλά νέα της ημέρας μας έρχονται από το Υπουργείο Παιδείας καθώς όπως ανακοινώθηκε για πρώτη φορά συντάχθηκε και θα διανεμηθεί στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας,  Σχολικός Οδηγός.

Τι είναι ο Σχολικός Οδηγός

Σκοπός του Σχολικού Οδηγού είναι μέσω της παροχής απλών και χρηστικών πληροφοριών να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στη διάθεση των γονέων και κηδεμόνων. Συγκεκριμένα, μέσω του Οδηγού οι γονείς και κηδεμόνες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν υπεύθυνα για πρακτικά ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων στην εγγραφή των παιδιών τους στο σχολείο, στα δικαιολογητικά εγγραφής, στις ημερομηνίες έναρξης και λήξης των μαθημάτων, στην επικοινωνία με το σχολείο, στις υπηρεσίες και στις Δομές Υποστήριξης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και σε άλλα συναφή ζητήματα. Ο Οδηγός στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της οικογένειας και του σχολείου καθώς στην ουσιαστική επικοινωνία και τονδιάλογο ανάμεσα στην οικογένεια και στο σχολείο, που αποτελούν θεμελιώδη στοιχείαγια την ποιοτική εκπαίδευση του συνόλου των μαθητών και των μαθητριών της χώρας.

Ο Υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε:«Η πρωτοβουλία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την έκδοση Σχολικού Οδηγού για τους γονείς τωνμαθητών/τριών, στοχεύει στην αποσαφήνιση του πλαισίου λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ γονέων,εκπαιδευτικών και υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και εν τέλει στην οικοδόμηση κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Ελπίζουμε ότι αυτή η καλαίσθητη και φιλική για τοναναγνώστη έκδοση, θα συμβάλει στην υποστήριξη της κοινής μας προσπάθειας γιαποιοτική μάθηση ώστε οι σημερινοί μαθητές και μαθήτριες να είναι οι αυριανοίδημοκρατικοί και υπεύθυνοι πολίτες»

Πότε θα μοιραστεί στους γονείς

Οι Σχολικοί Οδηγοί θα συσκευαστούν ανά σχολείο, σε χαρτοκιβώτια στα οποία θα αναγράφονται τα στοιχεία του σχολείου, και θα παραδοθούν στα Κέντρα Διανομής που τα εξυπηρετούν.
Τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία μπορούν να ενημερώνονται για τα Κέντρα Διανομής που τα εξυπηρετούν είτε μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, είτε μέσω της σελίδας τους στον ιστότοπο http://publications.cti.gr, επιλέγοντας «Δημόσια Σχολεία» και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς εισόδου (user name και password) που έχουν παραλάβει από το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.

Οι Διευθυντές των σχολείων, μετά την ενημέρωση από τον υπεύθυνο του Κέντρου Διανομής, οφείλουν άμεσα να παραλάβουν τα χαρτοκιβώτια με τον Σχολικό Οδηγό και να τον διανείμουν σε όλους τους μαθητές.

Μπορείτε να δείτε τον Σχολικό Οδηγό στον ακόλουθο σύνδεσμο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ (1)

Πηγή:infokids.gr