7 +5 βιβλιοπροτάσεις για παιδιά που θα ζηλέψουν οι μεγάλοι!

7 +5 βιβλιοπροτάσεις για παιδιά που θα ζηλέψουν οι μεγάλοι! 1. Καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι… της Αργυρώς Πιπίνη σε εικονογράφηση Ίριδας Σαμαρτζή, από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Μια ιστορία παντός καιρού, γεμάτη ευαισθησία και αισιοδοξία που αγαπήθηκε πολύ από μικρούς και μεγάλους. 2. Γνωρίσαμε την Olga de Dios με την υπέροχη Ρόζα το Τερατάκι, αυτή […]

7 +5 βιβλιοπροτάσεις για παιδιά που θα ζηλέψουν οι μεγάλοι!

1. Καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι… της Αργυρώς Πιπίνη σε εικονογράφηση Ίριδας Σαμαρτζή, από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Μια ιστορία παντός καιρού, γεμάτη ευαισθησία και αισιοδοξία που αγαπήθηκε πολύ από μικρούς και μεγάλους.

2. Γνωρίσαμε την Olga de Dios με την υπέροχη Ρόζα το Τερατάκι, αυτή τη φορά όμως σας προτείνουμε Το κίτρινο πουλάκι, πάντα από τις όμορφες και προσεγμένες εκδόσεις Μικρή Σελήνη. Το κίτρινο πουλάκι διαφέρει από τα άλλα, γιατί δεν μπορείνα πετάξει. Είναι όμως σπουδαίος εφευρέτης! Ανακαλύψτε την ιστορία του!

3. Μια χειμωνιάτικη ιστορία από την Αστριντ Λίντγκρεν και τις εκδόσεις Μάρτης με τίτλο Ο νάνος δεν κοιμάται. Μια ιστορία που θα διαβάζετε και θα ξαναδιαβάζετε, γεμάτη τρυφερότητα και αγάπη για όλα τα πλάσματα στον κόσμο.

4. Ποιος απήγαγε τον Άι Βασίλη; Μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια γεμάτη δράση, αλλά και πολύ χιούμορ από τον βραβευμένο Βασίλη Παπαθεοδώρου και τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

5. Το μυστικό βιβλίο του μπλε κύκλου του Αντώνη Παπαθεοδούλου με εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Ανακαλύψτετο πιο διασκεδαστικό βιβλίο γνώσεων της χρονιάς, με θέμα το πολυτιμότερο αγαθόστον πλανήτη: ΤΟ ΝΕΡΟ. Προσοχή: Το βιβλίο αυτό είναι ΜΥΣΤΊΚΟ!

6. Ένα παιδί από βιβλία των Oliver JeLers και Sam Winston, από τις εκδόσεις Ίκαρος. Ε, λοιπόν, δεν θα το πιστέψετε. Ξέρετε που πρωτοσυνάντησα αυτό το βιβλίο και με μάγεψε; Στη βιβλιοθήκη του μοναδικού φούρνου της Ερείκουσας. Ενα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο με κείμενα από κλασικά έργα της λογοτεχνίας, μια ωδή στην φαντασία και τη δύναμη της αφήγησης, με μοναδική εικονογράφηση.

7. Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ είναι μια εθιστική σειρά των εκδόσεων Μεταίχμιο που έχει κάνει ακόμα και παιδιά που βαριόντουσαν το διάβασμα να το λατρέψουν! Πρωταγωνιστές της σειράς δυο αδέλφια, η Αλμπα και ο Ντιέγκο, που πρέπει να σώσουν τις Αθάνατες Ίστορίες, εισβάλλοντας σε κλασικά έργα της λογοτεχνίας όπως ο Πίτερ Παν και ο Δον Κιχώτης! Μη χάσετε τις περιπέτειές τους, θα σας μαγέψουν!

Πηγή:corfustories