Προσοχή στις αλλεργίες της άνοιξης!

Καθώς μπαίνουμε στην άνοιξη και ο καιρός θα  γίνεται ολοένα πιο ζεστός, οι εποχικές αλλεργίες θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Αυτήν την περίοδο οι αλλεργίες συνδέονται με την ανθοφορία και τη μεταφορά της γύρης και συνήθως επηρεάζουν τη μύτη (μπούκωμα, φτέρνισμα και καταρροή), τα μάτια (μάτια που δακρύζουν και φαγούρα), τα αυτιά (κνησμός) […]

Καθώς μπαίνουμε στην άνοιξη και ο καιρός θα  γίνεται ολοένα πιο ζεστός, οι εποχικές αλλεργίες θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Αυτήν την περίοδο οι αλλεργίες συνδέονται με την ανθοφορία και τη μεταφορά της γύρης και συνήθως επηρεάζουν τη μύτη (μπούκωμα, φτέρνισμα και καταρροή), τα μάτια (μάτια που δακρύζουν και φαγούρα), τα αυτιά (κνησμός) και το δέρμα (μικρά εξανθήματα). Επίσης το παιδί μπορεί να αισθάνεται κόπωση ή να δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί στις δραστηριότητές του. Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους μπορείτε να ανακουφίσετε ένα παιδί που υποφέρει από αλλεργίες:

  • Προτιμήστε να στεγνώνετε τα πλυμένα ρούχα μέσα στο σπίτι με ανοιχτό παράθυρο και αποφεύγετε να τα απλώνετε σε εξωτερικό χώρο.
  • Μην αμελείτε τον καθημερινό αερισμό του σπιτιού.
  • Κάνετε κάθε μέρα μπάνιο το παιδί και δίνετέ του να φορά καθαρά ρούχα.
  • Ενισχύστε το ανοσοποιητικό του σύστημα, εντάσσοντας στη διατροφή του φρούτα και λαχανικά.
  • Φροντίστε να κοιμάται επαρκώς και να ξεκουράζεται όσο περισσότερο μπορεί.
  • Συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας, ο οποίος μπορεί να σας προτείνει κάποιο αντιισταμινικο φάρμακο.
  • Μη δίνετε από μόνοι σας φάρμακα στο παιδί.
Να θυμάστε ότι στα παιδιά οι εποχικές αλλεργίες εμφανίζονται για πρώτη φορά ανάμεσα στην ηλικία των τριών και πέντε ετών, ενώ αν υπάρχει ιστορικό αλλεργίας στην οικογένεια, είναι πιθανόν να περάσει και στο παιδί.
Πηγή:mother.gr