Φτιάξτε εύκολα κροκέτες μπακαλιάρου για τα παιδιά

Το καθιερωμένο φαγητό της 25ης Μαρτίου είναι ο μπακαλιάρος. Τα παιδιά, όμως, δύσκολα θα τον καταναλώσουν τόσο εύκολα σε συνταγές που εμείς οι ενήλικες προτιμάμε. Οι κροκέτες μπακαλιάρου που σας παρουσιάζουμε παρακάτω είναι η συνταγή που θα κάνει τα παιδιά να λατρέψουν τον μπακαλιάρο και να σας τον ζητούν ακόμα και αν δεν  πλησιάζει 25η Μαρτίου! Υλικά: […]

Το καθιερωμένο φαγητό της 25ης Μαρτίου είναι ο μπακαλιάρος. Τα παιδιά, όμως, δύσκολα θα τον καταναλώσουν τόσο εύκολα σε συνταγές που εμείς οι ενήλικες προτιμάμε.

Οι κροκέτες μπακαλιάρου που σας παρουσιάζουμε παρακάτω είναι η συνταγή που θα κάνει τα παιδιά να λατρέψουν τον μπακαλιάρο και να σας τον ζητούν ακόμα και αν δεν  πλησιάζει 25η Μαρτίου!

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
1 τριμμένη φρυγανιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
600 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου (σε λωρίδες πάχους 3 εκατοστών)
Λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα και ράντισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και σε ένα άλλο μπολ τα χτυπημένα αβγά. Σε ένα ρηχό μπολ βάζουμε τη γαλέτα, το αλατοπίπερο και την πάπρικα. Περνάμε τα κομμάτια του ψαριού, πρώτα από το αλεύρι στη συνέχεια από τα αβγα και τέλος τα κυλάμε στη φρυγανιά. Τα τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί ή με λαδόκολλα. Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι από πάνω και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10’-12’ ή μέχρι να ξεκολλάει η κρούστα τους εύκολα, με ένα πιρούνι. Για να είναι πιο τραγανά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γαλέτα με κορν φλέικς θρυμματισμένα.

Πηγή:infokids.com.cy