Τα πασχαλινά κουλουράκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια που έχετε φάει ποτέ από τον Άκη Πετρετζίκη! Η γεύση τους θα σας ξετρελάνει και η επιτυχία της συνταγής είναι δεδομένη! Συστατικά 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. ζάχαρη 2 κρόκους αυγού χυμό από 2 πορτοκάλια 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 100 γρ. γάλα 1 κ.σ. κονιάκ 1 κ.γ. […]

Τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια που έχετε φάει ποτέ από τον Άκη Πετρετζίκη! Η γεύση τους θα σας ξετρελάνει και η επιτυχία της συνταγής είναι δεδομένη!

Συστατικά
300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγού
χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. γάλα
1 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για το άλειμμα

1 κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο νερό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν και συνεχίζουμε το χτύπημα. Περιμένουμε να ενσωματωθεί ο ένας κρόκος μέχρι να ρίξουμε τον επόμενο.
  • Αναμειγνύουμε τον χυμό πορτοκάλι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε μέσα στο μίξερ.
  • Τέλος προσθέτουμε το γάλα, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και όταν δούμε ότι αρχίζει να μας δυσκολεύει πλάθουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη μας να είναι αφράτη και εύπλαστη.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη μας στον πάγκο εργασίας και την αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Στη συνέχεια πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε ταψάκια 30×40 εκ. στρωμένα με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε τα κουλούρια με τον κρόκο αραιωμένος με νερό.
  • Ψήνουμε για 18-20 λεπτά.

Πηγή: akispetretzikis.com