Τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια που έχετε φάει ποτέ από τον Άκη Πετρετζίκη! Η γεύση τους θα σας ξετρελάνει και η επιτυχία της συνταγής είναι δεδομένη!
Συστατικά
300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγού
χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. γάλα
1 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για το άλειμμα
1 κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν και συνεχίζουμε το χτύπημα. Περιμένουμε να ενσωματωθεί ο ένας κρόκος μέχρι να ρίξουμε τον επόμενο.
- Αναμειγνύουμε τον χυμό πορτοκάλι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε μέσα στο μίξερ.
- Τέλος προσθέτουμε το γάλα, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και όταν δούμε ότι αρχίζει να μας δυσκολεύει πλάθουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη μας να είναι αφράτη και εύπλαστη.
- Τοποθετούμε τη ζύμη μας στον πάγκο εργασίας και την αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Στη συνέχεια πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε ταψάκια 30×40 εκ. στρωμένα με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε τα κουλούρια με τον κρόκο αραιωμένος με νερό.
- Ψήνουμε για 18-20 λεπτά.
Πηγή: akispetretzikis.com