Πώς να κάνετε το παιδί σας να λατρέψει την επιστήμη

Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν σε σπίτια που οι γονείς αγαπούν την επιστήμη, ενθαρρύνονται να κάνουν ερωτήσεις, να σκέφτονται κριτικά, να πειραματίζονται, να αναλύουν τη σκέψη τους, να διαβάζουν, να γράφουν, να δημιουργούν μοντέλα και να παρακολουθούν επιστημονικά προγράμματα στην τηλεόραση. Μερικές δραστηριότητες για να αγαπήσει το παιδί σας την επιστήμη; 1. Παρατήρηση Ο καθένας μπορεί […]

Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν σε σπίτια που οι γονείς αγαπούν την επιστήμη, ενθαρρύνονται να κάνουν ερωτήσεις, να σκέφτονται κριτικά, να πειραματίζονται, να αναλύουν τη σκέψη τους, να διαβάζουν, να γράφουν, να δημιουργούν μοντέλα και να παρακολουθούν επιστημονικά προγράμματα στην τηλεόραση.

Μερικές δραστηριότητες για να αγαπήσει το παιδί σας την επιστήμη;

1. Παρατήρηση

Ο καθένας μπορεί να παρατηρήσει τον φυσικό κόσμο γύρω του. Ξοδέψτε χρόνο έξω στη φύση και με ένα μεγεθυντικό φακό παρατηρήστε τα έντομα, τα φύλλα και σε ότι άλλο θα θέλει το παιδί να εστιάσει.

2. Πείραμα

Κάντε κάποιο εύκολο πείραμα με τα παιδιά. Για παράδειγμα «φτιάξτε» βροχή

Θα χρειαστείτε:

Γυάλινο βάζο από μαρμελάδα
Πιάτο
Ζεστό νερό
Παγάκια

Διαδικασία:

Ρίξτε περίπου 2 δάχτυλα πολύ ζεστού νερού στο γυάλινο βάζο.

Καλύψτε το βάζο με το πιάτο και περιμένετε λίγα λεπτά προτού ξεκινήσετε το επόμενο βήμα.

Τοποθετήστε τα παγάκια στο πιάτο. Τότε θα αρχίσουν να πέφτουν σταγόνες στο νερό.

Η εξήγηση:

Τι συμβαίνει; Το κρύο πιάτο προκαλεί την υγρασία στον ζεστό αέρα, που βρίσκεται μέσα στο βάζο, με αποτέλεσμα να συμπυκνώνεται και να σχηματίζει σταγονίδια νερού. Αυτό είναι το ίδιο πράγμα που συμβαίνει και στην ατμόσφαιρα. Ο ζεστός, υγρός αέρας ανεβαίνει και συναντά τον ψυχρότερο αέρα ψηλά στην ατμόσφαιρα. Ο υδρατμός συμπυκνώνεται και σχηματίζει τις βροχοπτώσεις που πέφτουν στο έδαφος.

Πηγή:baby.gr