Φτιάξε σαπουνόφουσκες που δεν σκάνε και μάθε τα μυστικά τους

Φτιάξε σαπουνόφουσκες που δεν σκάνε και μάθε τα μυστικά τους Όχι πες μου ποιο παιδί δεν τρελαίνεται για σαπουνόφουσκες! Ο Mini Me τις λατρεύει, από πολύ μικρός ερχόταν και μας έδινε το μπουκαλάκι και με αυτά τα χειλάκια που είναι για ρούφηγμα, έκανε: φφφφφφφ! Και είναι αλήθεια ότι ένα τόσο απλό παιχνίδι ξετρελαίνει μικρούς και […]

Φτιάξε σαπουνόφουσκες που δεν σκάνε και μάθε τα μυστικά τους

Όχι πες μου ποιο παιδί δεν τρελαίνεται για σαπουνόφουσκες! Ο Mini Me τις λατρεύει, από πολύ μικρός ερχόταν και μας έδινε το μπουκαλάκι και με αυτά τα χειλάκια που είναι για ρούφηγμα, έκανε: φφφφφφφ! Και είναι αλήθεια ότι ένα τόσο απλό παιχνίδι ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους (εγώ νομίζεις για τον Mini Me τις έφτιαξα; 🙂 )

Είμαι σίγουρη ότι έχεις δοκιμάσει και εσύ από τα βαθιά νιάτα σου ακόμα, να φτιάξεις μόνη σου υγρό για σαπουνόφουσκες. Θυμάμαι βάζαμε απλά λίγο υγρό πιάτων και νερό. Και κάθε φορά η ίδια απογοήτευση, σίγουρα κάτι γίνεται λάθος. Έψαξα λοιπόν και βρήκα συνταγή να φτιάχνουμε υγρό μόνες μας στο σπίτι. Η συγκεκριμένη διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες που έψαξα γιατί υπόσχεται «φούσκες που δεν σπάνε» και φούσκες εξαιρετικά δυνατές χωρίς προσθήκη χημικών. 

 

Δες τι απλό που είναι:

 • 3 κούπες νερό
 • 1 κούπα υγρό πιάτων
 • ½ κούπα γλυκόζη (τη βρίσκεις στο σούπερ μάρκετ)

Απλά ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέσα σε ένα μεγάλο μπουκάλι νερού. Για καλύτερα αποτελέσματα άστο μια ολόκληρη μέρα να «ξεκουραστεί» πριν το χρησιμοποιήσεις.

Tips& Tricks για τις σαπουνόφουσκες

 • Μπορείς να δοκιμάσεις με διάφορα υγρά σαπουνιού εκτός από το υγρό πιάτων, όπως αφρόλουτρο δικό σας ή του μωρού.
 • Αν βάλεις πολύ νερό στο υγρό, οι φούσκες θα γίνουν πολύ λεπτές και θα σπάνε πολύ εύκολα.
 • Αν βάλεις παραπάνω γλυκόζη θα κάνει πολύ βαριές τις φούσκες και δεν το θέλουμε.
 • Η γλυκόζη χρειάζεται γιατί θα πυκνώσει το υγρό και θα δημιουργήσει δυνατές φούσκες που κρατούν περισσότερη ώρα.
 • Οι φούσκες δεν συμπαθούν την απευθείας έκθεση στον ήλιο. Απλά δεν τη συμπαθούν και έτσι δεν κρατάνε για πολύ. Βρες μια σκιά πριν αρχίσετε το παιχνίδι.
 • Οι σαπουνόφουσκες δημιουργούν από μόνες τους μια όμορφη ιριδίζουσα απόχρωση του ουράνιου τόξου. Αν θες όμως να το πας παραπέρα μπορείς να βάλεις μερικές σταγόνες χρώματα ζαχαροπλαστικής.
 • Θες να το πας ακόμα παραπέρα; Πρόσθεσε μικροσκοπικά πραγματάκια όπως κομμένα πέταλα λουλουδιών, glitter ή οτιδήποτε σκεφτείς.
 • Θες να το παρακάνεις; Αν σπάσεις ένα μαρκαδόρο που φωσφορίζει, αυτοί που είναι για υπογράμμιση και αφήσεις το μελάνι να μουλιάσει μέσα στο νερό, το αποτέλεσμα θα είναι φούσκες που φωσφορίζουν κάτω από blacklight. Ή αν χρησιμοποιήσεις tonicwaterαντί για νερό, οι φούσκες θα έχουν ένα φωσφορίζον μπλε χρώμα κάτω από blacklight.
 • Βέβαια, το «απόλυτο» κόλπο για να μην σκάνε οι φούσκες είναι να προσθέσεις σταθεροποιητή και επιβραδυντή εξάτμισης (αυτά που χρησιμοποιούν δηλαδή οι επαγγελματίες «φουσκαδόροι»), αλλά επειδή δεν μας βρίσκονται πρόχειρα, θα βολευτούμε με αυτά που έχουμε.

Πηγή:.e-mama.gr