Πώς να κάνετε το πλύσιμο των δοντιών συνήθεια για το παιδί

Πρέπει το παιδί να μάθει να βουρτσίζει τα δόντια του καθημερινά. Μαθαίνοντας από μικρή ηλικία τη διαδικασία του βουρτσίσματος έχει διπλό όφελος γιατί τα δόντια δεν χαλάνε και η καλή συνήθεια της υγιεινής του στόματος παραμένει και στην ενήλικη ζωή του. Δείτε μερικές ιδέες για να κάνετε το βούρτσισμα παιχνίδι: – Παίξτε με τα δόντια […]

Πρέπει το παιδί να μάθει να βουρτσίζει τα δόντια του καθημερινά.

Μαθαίνοντας από μικρή ηλικία τη διαδικασία του βουρτσίσματος έχει διπλό όφελος γιατί τα δόντια δεν χαλάνε και η καλή συνήθεια της υγιεινής του στόματος παραμένει και στην ενήλικη ζωή του.

Δείτε μερικές ιδέες για να κάνετε το βούρτσισμα παιχνίδι:

– Παίξτε με τα δόντια σας

Άσε το παιδί να βουρτσίσει τα δόντια σου και μετά εσύ τα δικά του. Έτσι, το κάνεις να νοιώσει σημαντικό, ότι σε βοηθάει.

– Πες του μια ιστορία για τα δοντάκια

Στα παιδιά αρέσει οι ιστορίες. Μπορείτε να του αφηγείται μια ιστορία για το πως τα ζουζούνια της ζάχαρης τρώνε τα δόντια και να κάνουν τρύπες για σπίτια τους και πώς η οδοντόβουρτσα είναι ο σούπερ ήρωας ή η καλή νεράιδα που πάει να τα πολεμήσει.

– Η οδοντόκρεμα

Αφήστε το παιδί να διαλέξει την οδοντόκρεμα που του αρέσει.

– Βάλτε χρονόμετρο βουρτσίσματος

Τα ζουζούνια έχουν 2 λεπτά για να τρέξουν να σωθούν. Ο χρόνος αυτός είναι αναγκαίος στον σούπερ ήρωα για να καθαρίσει.

– Τραγούδι και χρόνος

Αντί για χρονόμετρο, τραγουδήστε στο παιδί ένα τραγουδάκι που του αρέσει. Μέχρι να τελειώσει το τραγούδι τα δόντια θα πρέπει να είναι πλυμένα και καθαρά.

Πηγή:baby.gr