Στα Τρίκαλα φέτος το καλοκαίρι ΔΕΝ θα καταλάβουν καύσωνα – Ο Δήμος φρόντισε και για αυτό!

Ο καύσωνας βρίσκεται προ των πυλών στη χώρα μας και όπως έχει ανακοινωθεί θα έχει διάρκεια τριών ημερών ενώ οι θερμοκρασίες θα χτυπήσουν “κόκκινο” ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι Δήμοι της χώρας αρχίζουν να θέτουν σε εφαρμογή μέτρα αντιμετώπισης των αυξημένων θερμοκρασιών για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Στις κατηγορίες αυτές περιλαμβάνονται οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και […]

Ο καύσωνας βρίσκεται προ των πυλών στη χώρα μας και όπως έχει ανακοινωθεί θα έχει διάρκεια τριών ημερών ενώ οι θερμοκρασίες θα χτυπήσουν “κόκκινο” ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι Δήμοι της χώρας αρχίζουν να θέτουν σε εφαρμογή μέτρα αντιμετώπισης των αυξημένων θερμοκρασιών για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Στις κατηγορίες αυτές περιλαμβάνονται οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και τα παιδιά, οι έγκυοι, ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα όπως καρδιοπαθείς, σακχαροδιαβητικοί, ασθενείς με χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια, καθώς και άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, παχύσαρκοι, άνθρωποι που εργάζονται στην ύπαιθρο εκτεθειμένοι στην ηλιακή ακτινοβολία.

Οι στάσεις δροσιάς του Δήμου Τρικκαίων “νικούν” τον καύσωνα

Για ακόμη μια φορά ο Δήμος Τρικκαίων μάς βάζει τα γυαλιά καθώς από το 2017 είναι τοποθετημένες σε διάφορα σημεία της πόλης οι στάσεις δροσιάς που αποτελούν το καλύτερο αντίδοτο στις υψηλές θερμοκρασίες.

Πώς λειτουργούν οι στάσεις δροσιάς;

Πρόκειται για μια κατασκευή, η οποία με το πάτημα ενός κουμπιού πετά δροσοσταλίδες και αμέσως αλλάζει τη θερμοκρασία στο συγκεκριμένο σημείο. Ολα γίνονται με το απλό πάτημα ενός κουμπιού στη βάση της «στάσης», στην οποία τοποθετήθηκε το συγκεκριμένο σύστημα. Αμέσως οι επισκέπτες επωφελήθηκαν της κατασκευής και άρχισαν να τη χρησιμοποιούν, ειδικά τώρα, με τις θερμοκρασίες να «καίνε» στον κάμπο.

Πόσο μπροστά είναι πια αυτή η πόλη;

Πηγή:infokids.gr