Το να είσαι αφοσιωμένη μαμά είναι δύσκολο μα ανεκτίμητο!

Είμαι μαμά, εργαζόμενη και διαζευγμένη. Κάνω τη δουλειά που αγαπώ, έχω φίλους που τους νιώθω οικογένεια, περνάω όμορφα και είμαι καλά! Μπορεί να βγαίνω χωρίς την κόρη μου μόνο κάνα δυο φορές τον χρόνο ή να έχω συμβιβαστεί με το γεγονός πως μία ερωτική σχέση είναι ασύμβατη με την καθημερινότητά μου, αλλά δεν με πειράζει. Κάθε […]

Είμαι μαμά, εργαζόμενη και διαζευγμένη. Κάνω τη δουλειά που αγαπώ, έχω φίλους που τους νιώθω οικογένεια, περνάω όμορφα και είμαι καλά!

Μπορεί να βγαίνω χωρίς την κόρη μου μόνο κάνα δυο φορές τον χρόνο ή να έχω συμβιβαστεί με το γεγονός πως μία ερωτική σχέση είναι ασύμβατη με την καθημερινότητά μου, αλλά δεν με πειράζει. Κάθε φορά που με ρωτάνε πότε θα ξαναφτιάξω τη ζωή μου, απαντώ πως η ζωή μου είναι ήδη φτιαγμένη. Και κάθε φορά που οι φίλοι μου με στριμώχνουν στη γωνία φοβούμενοι πως μια μέρα θα μετανιώσω που διοχετεύω όλη μου την ενέργειά στο παιδί, απαντώ πως νιώθω περήφανη για τον εαυτό μου και άρα οι τύψεις και οι μετάνοιες δεν θα με επισκεφθούν.

Βέβαια, ποτέ δεν λέω ποτέ κι ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον αναθεωρήσω. Ωστόσο σήμερα, με την κόρη μου λίγο πριν την εφηβεία και τις οικονομικές απαιτήσεις να αυξάνουν γεωμετρικά, η επιλογή μου είναι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να είμαι κοντά της ουσιαστικά και να της παρέχω όσα περισσότερα εφόδια αντέχω.

Και σε όλη αυτή τη διαδικασία, νιώθω περήφανη και πλήρης!

Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου

Δεν είναι εύκολο να αναλάβει κάποιος τις ευθύνες του. Όλοι επιθυμούμε να το κάνουμε και μάλιστα βάζουμε τα δυνατά μας ώστε να στηρίξουμε τις επιλογές μας, όμως η πράξη και η καθημερινή ρουτίνα συχνά μας αποπροσανατολίζει. Ακόμα κι εμείς οι γονείς, παρά το γεγονός πως τα παιδιά σε ωριμάζουν, πολύ συχνά αμελούμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η σωματική κούραση, η ψυχική εξάντληση και το άγχος ενδέχεται να μας απομακρύνουν από τους στόχους μας.

Παρόλα αυτά, το ότι είμαι τόσο πιστή στην ανατροφή της κόρης μου, με κάνει να νιώθω υπέροχα ακόμα κι όταν δεν δύναμαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση που αντλώ κάθε φορά που η μικρή χαμογελά ή πετυχαίνει κάτι με τις δυνάμεις της, είναι ανεκτίμητες και δεν θα τις θυσίαζα για τίποτα στον κόσμο.

Μεγαλώνω έναν αξιόλογο άνθρωπο

Δεν είναι και λίγο να βλέπεις το παιδί σου να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Ξυπνάς ένα πρωί και συνειδητοποιείς πως το μωράκι σου είναι πλέον ένα ανεξάρτητο, χαμογελαστό ανθρωπάκι που δίνει τις μάχες του, αντιμετωπίζει τις ήττες του, επιδεικνύει φιλότιμο και αξιοπρέπεια, έχει χιούμορ, μπορεί και συζητάει, οριοθετείται και έχει φίλους, αρχές και ηθικές αξίες.

Όταν, λοιπόν, βλέπεις απέναντί σου αυτό το μικρό ανθρωπάκι που κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα στον κόσμο και την εφηβεία, συνειδητοποιείς πως όλοι σου οι κόποι και η κούραση έχουν αποτέλεσμα. Αφήνεις κληρονομιά στον κόσμο έναν ικανό πολίτη. Έναν άνθρωπο που θα συμβάλλει στην προστασία και τη βελτίωση της κοινωνίας και του κόσμου.

Διασκεδάζω με το παιδί μου

Φυσικά και η κόρη μου δεν αντικαθιστά τους φίλους μου. Ωστόσο, όταν είμαι μαζί της και ειδικά σήμερα που έχει μεγαλώσει, ομολογώ πως περνάω υπέροχα! Οι βόλτες μας καταλήγουν συνήθως σε κάποιο ήσυχο καφέ με νόστιμα γλυκά όπου μιλάμε, γελάμε, λύνουμε προβλήματα και διασκεδάζουμε. Όσο για την αρχή, είτε πρόκειται για ορειβασία, είτε για bowling, είτε για shopping therapy, είναι πάντα περιπετειώδης και έντονη!

 

Στέκομαι στα πόδια μου

Για πολλά χρόνια, παρά το γεγονός πως ζω από νωρίς μόνη μου και πως μπορούσα να διαχειριστώ τα οικονομικά θέματα του σπιτιού, δεν αισθανόμουν πως στέκομαι ουσιαστικά στα πόδια μου. Η παραμικρή αναποδιά ή απόκλιση  από το νοερό μου πρόγραμμα με έκαναν να παραπατώ και να γυρεύω για αποκούμπια.

Σήμερα όμως, με την απόφασή μου να επιλέξω αυτόν τον τρόπο ζωής και να τον στηρίξω με όποιο κόστος, αισθάνομαι πως πλέον πατάω σταθερά στα πόδια μου. Η ισορροπία μου, ακόμα κι αν για λίγο κλονιστεί, επανέρχεται γρήγορα και μου δίνει τη δύναμη που χρειάζομαι για να αντιμετωπίσω τα απρόοπτα.

Νιώθω ολοκληρωμένη

Στο τέλος της ημέρας, όταν τα φώτα σβήνουν κι οι σκέψεις γίνονται ο στοργικός σου σύντροφος, δεν νιώθω τίποτα που να με στενοχωρεί. Αντίθετα, αισθάνομαι ικανοποιημένη και πλήρης αφού οι μέρες μου δεν έχουν μόνο προβλήματα ή κούραση αλλά και πολλή αγάπη, αγκαλιές, χαμόγελα και ανθρώπους που μ’ αγαπούν και τους αγαπώ.

Για όλους εσάς, λοιπόν, που αναρωτιέστε πότε θα ξαναφτιάξω τη ζωή μου, λες και η ύπαρξη ενός ερωτικού συντρόφου «φτιάχνει» ζωές, σας απαντώ ξανά πως η ζωή μου είναι μια χαρά. Είμαι μαμά, εργαζόμενη και διαζευγμένη. Κάνω τη δουλειά που αγαπώ, έχω φίλους που τους νιώθω οικογένεια, περνάω όμορφα και είμαι καλά!

Πηγή:https://www.mama365.gr