Το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας Κοντογιάννη γιορτάζει τα 10 Χρόνια διδασκαλίας  της  Ισπανικής Γλώσσας

Το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας Κοντογιάννη γιορτάζει τα 10 Χρόνια διδασκαλίας  της  Ισπανικής Γλώσσας και της διάδοσης  του Ισπανόφωνου Πολιτισμού. Κωνσταντίνα   πες  μας  πώς ξεκίνησε η ιδέα του Φροντιστήριού Ισπανικής Γλώσσας  στην Κέρκυρα; Πάντα αγαπούσα  την εκμάθηση  Ξένων Γλωσσών όμως η ισπανική είναι η μητρική  μου γλώσσα καθώς έζησα αρκετά χρόνια στη Λίμα του Περού και […]

Το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας Κοντογιάννη γιορτάζει τα 10 Χρόνια διδασκαλίας  της  Ισπανικής Γλώσσας και της διάδοσης  του Ισπανόφωνου Πολιτισμού.

Κωνσταντίνα   πες  μας  πώς ξεκίνησε η ιδέα του Φροντιστήριού Ισπανικής Γλώσσας  στην Κέρκυρα;

Πάντα αγαπούσα  την εκμάθηση  Ξένων Γλωσσών όμως η ισπανική είναι η μητρική  μου γλώσσα καθώς έζησα αρκετά χρόνια στη Λίμα του Περού και έχω επισκεφθεί και γνωρίσει τον πολιτισμό πολλών ισπανόφωνων χωρών. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα και έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας  είχα ως όνειρο, όραμα και στόχο να δημιουργήσω  ένα χώρο που να είναι επικεντρωμένος αποκλειστικά στην Ισπανική Γλώσσα.  Ήθελα η κάθε γωνιά του  σχολείου μου να ταξιδεύει τους μαθητές μου στον Πολιτισμό της Ισπανίας και της Λατινικής  Αμερικής. Στα 23 μου κατάφερα να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα  και σήμερα το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας  συμπληρώνει τα 10 χρόνια  λειτουργίας του , 10 υπέροχα χρόνια δημιουργικά και Ισπανικά.

 

Έχουμε ακούσει για ιδιαίτερες δραστηριότητες στο Σχολείο σου.

Εστιάζουμε την προσοχή μας στη βιωματική εκπαίδευση γι’ αυτό και το μότο μας είναι Vive el Español, ζήσε Ισπανικά. Μεταδίδουμε τη Γλώσσα και τον Πολιτισμό μέσα από εναλλακτικές δραστηριότητες  που ενεργοποιούν  όλες τις αισθήσεις του μαθητή, ανά τακτά χρονικά διαστήματα μαγειρεύουμε διάσημες συνταγές όπως  την Ισπανική  Παέγια, μαθαίνουμε να κατασκευάζουμε τα γνωστά μεξικάνικα  Τάκος  και τα Χριστούγεννα μαθαίνουμε τα ισπανόφωνα κάλαντα έχοντας οι ίδιοι οι μαθητές πλάσει μόνοι τους τα πεντανόστιμα  Αλφαχόρες και άλλα πολλά διάσημα Ισπανικά γλυκά . Μαθαίνουμε μέσα από το χορό, το τραγούδι  και την τέχνη. Φέτος ειδικά γιορτάζουμε τα 10 χρόνια του σχολείου με ένα αφιέρωμα στους Ισπανούς ζωγράφους. Ξεκινάμε αυτήν την δημιουργική χρονιά με μια εκδήλωση αφιερωμένη στην ζωή και έργο του Παύλου Πικάσο  στις 05 Οκτωβρίου  ώρα 17.00 στο Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας. Όλοι  οι μαθητές μας, όλων των ηλικιών ,μικροί και μεγάλοι θα κάνουν μια αναδρομή στις χρωματικές  περιόδους του  σπουδαίου  καλλιτέχνη  δημιουργώντας  το δικό τους  μοναδικό έργο τέχνης  σε καμβά. Η αγαπημένη μας ζωγράφος η Κυρία Ειρήνη Πέννα θα είναι μαζί μας για να μας καθοδηγήσει δημιουργικά  σε αυτό το εκπληκτικό ταξίδι στην Τέχνη.

Γιατί κάποιος να αποφασίσει να επισκεφτεί το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας;

Η λέξη διαφορετικότητα είναι αυτή που μας διακρίνει. Έχουμε έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισής της Γλώσσας, αναζητώντας διαρκώς νέες μεθόδους διδασκαλίας, καινοτόμες δραστηριότητες και προπαντός πολλή αγάπη για αυτό που κάνουμε. Το πιο σημαντικό σε ένα σχολείο ή εκπαιδευτήριο είναι οι άνθρωποι που το στελεχώνουν και οι αξίες που ασπάζονται. Οι δασκάλες μας και προσωπικά εγώ μεταδίδουμε τη γνώση της ισπανικής γλώσσα; και διδάσκουμε στους μαθητές μας πώς να γίνονται καθημερινά καλύτεροι και πιο δημιουργικοί άνθρωποι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που στο Κέντρο μας έχουμε μαθητές όλων των ηλικιών και δραστηριοτήτων από παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας, μαθητές γυμνασίου -λυκείου, φοιτητές, μαμάδες, δασκάλους, επαγγελματίες και ομάδες αναψυχής. Είμαι πολύ χαρούμενη που η ισπανική γλώσσα καθώς περνάνε τα χρόνια έχει μεγάλή απήχηση σχεδόν σε όλες τις  ηλικιακές  ομάδες. Το κάθε μάθημα απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση εξίσου ευχάριστη για εμάς και για τους μαθητές μας.

 

Τι νέο έχουμε για την φετινή σχολική χρονιά ;

Φέτος, έχουμε πολλές συναντήσεις αφιερωμένες στην Τέχνη και στους ισπανόφωνους ζωγράφους. Κάθε μας συνάντηση σηματοδοτεί και τη δημιουργία ενός προσωπικού έργου τέχνης κάθε μαθητή, ακολουθώντας την τεχνική του ζωγράφου. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα διοργανώσουμε μια ανοιχτή έκθεση σε αίθουσα Τέχνης με τα έργα των μαθητών μας.

Επίσης από πέρσι ξεκινήσαμε για πρώτη φορά στην Κέρκυρα το εργαστήρι προσχολικής ηλικίας στα Ισπανικά για παιδιά από 3,3 ως 5,5 χρονών. Μέσα από μεθόδους βιωματικής μάθησης όπως εργαστήρι πηλού, κατασκευές, μουσικοκινητικά παιχνίδια, κουκλοθέατρο και μαγειρική συνδυάζουμε την ισπανική γλώσσα με την καθημερινότητα. Το συνεχίζουμε και φέτος  από αρχές Οκτωβρίου. Κάθε Δευτέρα 18.00 με 19.00 ή Τετάρτη 17.00 με 18.00. Επειδή ο ενθουσιασμός των μαμάδων ήταν μεγάλος πέρσι, αποφασίσαμε την ίδια ώρα του μαθήματος των παιδιών να μαθαίνουν και ίδιες Ισπανικά σε ένα ξεχωριστό τμήμα αφιερωμένο στις μαμάδες.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προσθέσω ότι το Κέντρο Ισπανικής Γλώσσας Κοντογιάννη ανήκει ως Ιδρυτικό μέλος στο σωματείο εlaEducational Leadership Association, ο οποίος απαρτίζεται από 21 καινοτόμα σχολεία από όλη την Ελλάδα με κοινό όραμα και στόχο να προωθήσουμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση ένα βήμα πιο μπροστά. Επιμορφωνόμαστε συνεχώς με στόχο να γίνουμε το Σχολείου του μέλλοντος.

Θέλω να ευχηθώ Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους τους γονείς, μαθητές και κυρίως σε όλους τους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς που καθημερινά καταθέτουν ψυχή.

Καλή δημιουργική χρονιά!