Πώς η κοινωνία καταστρέφει τη δημιουργικότητα των παιδιών

Ναι! Η κοινωνία καταστρέφει τη δημιουργικότητα των παιδιών. Εγώ, εσύ, το σχολείο, το κοντινό και ευρύτερο περιβάλλον μας, όλοι μας…πνίγουμε τον αυθορμητισμό των παιδιών, καταπιέζουμε τη φαντασία τους, καταρρακώνουμε τη δημιουργικότητα τους. Και δυστυχώς το κάνουμε…για το καλό τους. Ή τουλάχιστον γι’ αυτό που εμείς θεωρούμε καλό τους. Και μη νομίζεις, κάπως έτσι κατέστρεψαν και τη δική […]

Ναι! Η κοινωνία καταστρέφει τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Εγώ, εσύ, το σχολείο, το κοντινό και ευρύτερο περιβάλλον μας, όλοι μας…πνίγουμε τον αυθορμητισμό των παιδιών, καταπιέζουμε τη φαντασία τους, καταρρακώνουμε τη δημιουργικότητα τους. Και δυστυχώς το κάνουμε…για το καλό τους. Ή τουλάχιστον γι’ αυτό που εμείς θεωρούμε καλό τους.

Και μη νομίζεις, κάπως έτσι κατέστρεψαν και τη δική μας δημιουργικότητα, κάπως έτσι έπνιξαν και τη δική μας φαντασία όταν ήμασταν παιδιά. Για το καλό μας. Για να γίνουμε πετυχημένοι.

Είναι όμως αυτός ο σωστός δρόμος;

Το ερώτημα φυσικά ρητορικό και θα σου δώσει κάποιες απαντήσεις το βίντεο που θα σου παρουσιάσω.

Σε μια ζωή χωρίς χρόνο και με πολλές υποχρεώσεις ο Copy είναι ένας πατέρας που προσπαθεί να διδάξει το σωστό δρόμο για τη ζωή στον γιο του, τον Paste. Πρόσεξε τα ονόματα των δύο ηρώων. Καθόλου τυχαία! Πετυχημένα, όπως άλλωστε και ο τίτλος της ταινίας, Alike. Ίδιοι δηλαδή!

Ο Copy κάνει πάνω κάτω αυτό που κάνουμε όλοι μας. Αλλά, αλήθεια…είναι αυτός ο σωστός δρόμος;

Τροφή για σκέψη αυτή η ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, με τον τίτλο Alike , που κατάφερε να κερδίσει 81 βραβεία! Όχι άδικα!

Alike: Η ταινία μικρού μήκους που μας περιγράφει με γλαφυρό τρόπο το πώς καταστρέφουμε τη δημιουργικότητα των παιδιών

Πηγή:e-mama.gr