Το σκάλισμα της μύτης δεν είναι καθόλου αθώο.. Δείτε τι μπορεί να προκαλέσει

To σκάλισμα της μύτης μπορεί να προκαλέσει πνευμονία προειδοποιεί μια καινούργια έρευνα. Τα βακτήρια που προκαλούν τη θανατηφόρα λοίμωξη μπορούν να εξαπλωθούν από ανθρώπους που σκαλίζουν ή τρίβουν την μύτη τους με τα χέρια τους αν αυτά έχουν βακτήρια πάνω. Οι ειδικοί λένε ότι παρόλο που είναι μη ρεαλιστικό το να εμποδίσουμε τα παιδιά να […]

To σκάλισμα της μύτης μπορεί να προκαλέσει πνευμονία προειδοποιεί μια καινούργια έρευνα.

Τα βακτήρια που προκαλούν τη θανατηφόρα λοίμωξη μπορούν να εξαπλωθούν από ανθρώπους που σκαλίζουν ή τρίβουν την μύτη τους με τα χέρια τους αν αυτά έχουν βακτήρια πάνω.

Οι ειδικοί λένε ότι παρόλο που είναι μη ρεαλιστικό το να εμποδίσουμε τα παιδιά να αγγίζουν την μύτη τους αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει την μετάδοση της ασθένειας σε ηλικιωμένους που έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν.

Η πνευμονία σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο και είναι επικίνδυνη για τους πολύ νέους και τους ηλικιωμένους καθώς και όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Σύμφωνα με έρευνα από το Liverpool School of Tropical Medicine, τα βακτήρια που προκαλούν την πνευμονία θα μπορούσαν να εισέλθουν στο σώμα μέσω των ρουθουνιών αν έρθουν σε επαφή με τα χέρια και στην συνέχεια σκαλίσουν ή τρίψουν την μύτη τους.

Επίσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα βακτήρια εξαπλώνονται με τον ίδιο ρυθμό είτε είναι ξηρά είτε υγρά.

Πηγή:https://www.daddy-cool.gr