«Λες και δεν το ξέραμε» θα σκεφτείτε οι περισσότεροι που διαβάζετε τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε μέσα στο 2019 και –ούτε λίγο ούτε πολύ- αποδεικνύει, ότι όλη η γκρίνια, οι τσακωμοί και το άγχος που περιλαμβάνει η πρωινή προετοιμασία για το σχολείο, αποτελούν σκληρή δουλειά!
Η έρευνα, λοιπόν, βρήκε, ότι σε βάθος εβδομάδας, περνάμε το ανάλογο μιας ολόκληρης ημέρας δουλειάς προσπαθώντας να ετοιμάσουμε εγκαίρως τα παιδιά μας για το σχολείο, ώστε να φτάσουν εκεί πριν χτυπήσει το κουδούνι.
Αν, λοιπόν, κάθε Παρασκευή νιώθετε σαν η εργάσιμη εβδομάδα να περιλαμβάνει 6 αντί για 5 ημέρες, να ξέρετε ότι… έτσι είναι!
Γκρινιάζουμε προκειμένου τα παιδιά μας να φάνε πιο γρήγορα πρωινό, τα πιέζουμε να βουρτσίσουν τα δόντια τους, ξεφυσάμε μέχρι να δέσουν τα κορδόνια τους και επαναλαμβάνουμε αμέτρητες φορές πόσο έχουμε αργήσει για το σχολείο. Πώς να μην εξαντλούμαστε;
ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΕΙ
Την έρευνα πραγματοποίησε ο όμιλος Kellogg’s, ο οποίος ήρθε σε επαφή με 2.000 γονείς με παιδιά σε σχολική ηλικία και παρακολούθησε τον φόρτο εργασίας τους σε βάθος εβδομάδας.
Βρήκε, λοιπόν, ότι συνολικά περνάμε περίπου 10 ώρες επιπλέον σε ό,τι άλλο κάνουμε, όπως π.χ. μισθωτή εργασία, φροντίδα για μικρότερα αδέρφια και συντήρηση νοικοκυριού, ετοιμάζοντας τα παιδιά μας για το σχολείο και πηγαίνοντάς τα εκεί.
Μάλιστα, οι ειδικοί βρήκαν ότι απαιτούνται 43 ξεχωριστές «δουλειές» που πρέπει να κάνει ο γονιός μέχρι να περάσει το παιδί το σχολικό κατώφλι. Ακούγονται πολλές, αλλά για σκεφτείτε το: Να διαλέξεις ρούχα, ταιριαστές κάλτσες, να ετοιμάσεις το κολατσιό, να υπογράψεις ενημερωτικά σημειώματα, να ξεπαγώσεις το φαγητό για το βραδινό…
Το χειρότερο δεν είναι τα πρωινά που τα παιδιά θα ρίξουν κάτι στα ρούχα τους, καθώς τρώνε πρωινό, και θα τα λερώσουν, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η στοίβα με τα άπλυτα και ασιδέρωτα!
ΞΥΠΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΞΗΜΕΡΩΤΑ!
Οι ερευνητές βρήκαν, ότι προκειμένου να αντεπεξέλθουν οι γονείς σε όλα τα παραπάνω, τα οποία παίρνουν έως και 2 ώρες καθημερινά, οι περισσότεροι γονείς αναγκάζονται να ξυπνούν από τις 6 το πρωί.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ
Σε αντίθεση με τις περισσότερες έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων στόχο έχουν να αλλάξουν μία δυσάρεστη κατάσταση, η συγκεκριμένη, παρόλο που αποτελεί καθρέφτη όσων συμβαίνουν καθημερινά στα σπίτια μας, δεν «βλέπει» καμία μελλοντική αλλαγή.
Τουλάχιστον, όμως, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αποτελέσματά της, κάθε φορά που οι φίλοι μας χωρίς παιδιά μας ρωτούν -σχεδόν κατηγορώντας μας- πώς γίνεται να είμαστε συνέχεια τόσο κουρασμένοι.
Πηγή: babyology.com.au-https://www.infokids.com.cy