3 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τις «σχολικές» ιώσεις

Καταρροή μυτούλας, πυρετός, βήχας, πονόλαιμος είναι μόνο μερικά από εκείνα που θα «τσιμπήσει» το μικρό σας από τις πρώτες μέρες που θα πάει στο σχολείο. Ορίστε λοιπόν μερικοί φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε όλες εκείνες τις σχολικές ιώσεις, για να είναι το παιδί σας καλά και εσείς καλύτερα! Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να τους δώσει […]

Καταρροή μυτούλας, πυρετός, βήχας, πονόλαιμος είναι μόνο μερικά από εκείνα που θα «τσιμπήσει» το μικρό σας από τις πρώτες μέρες που θα πάει στο σχολείο.

Ορίστε λοιπόν μερικοί φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε όλες εκείνες τις σχολικές ιώσεις, για να είναι το παιδί σας καλά και εσείς καλύτερα!

Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να τους δώσει δύναμη ώστε να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη περίοδο της προσαρμογής, αλλά και των πρώτων εποχικών ιώσεων;

Υπάρχει φυσικός τρόπος να αυξηθούν ακόμη και οι σχολικές τους επιδόσεις; Η απάντηση είναι ναι!

Ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους και η αλλαγή της θερμοκρασίας ευνοούν την ανάπτυξη των μικροβίων ειδικά στο ανώριμο ακόμα ανοσοποιητικό των παιδιών.

Συνεπώς εάν το ενισχύσουμε με τον κατάλληλο τρόπο μειώνονται οι πιθανότητες να αρρωστήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Η προστασία της εχινάκειας

Τα φυτικά συμπληρώματα διατροφής όπως το βάμμα από φρέσκια εχινάκεια λόγω της ανοσορρυθμιστικής του δράσης, όχι μόνο προσφέρει προστασία αλλά ακόμα και σε περίπτωση που εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα, μπορεί να τα μειώσει σε μεγάλο βαθμό.

Είναι αποδεδειγμένο από κλινικές μελέτες ότι με τη χρήση βάμματος φρέσκιας εχινάκειας έχει μειωθεί σημαντικά η χρήση αντιβιοτικών! Αξίζει να σημειωθεί ότι η μακροχρόνια χρήση εχινάκειας είναι απολύτως ασφαλής. (Εchinaforce Junior)

Ο ρόλος των προβιοτικών

Τα προβιοτικά, ειδικά σε συνδυασμό με ω-3 λιπαρά και βιταμίνη D, προσφέρουν πολύπλευρη προστασία του παιδικού οργανισμού και της εντερικής χλωρίδας, και τον προστατεύουν από τυχόν ιώσεις του γαστρεντερικού και όχι μόνο, αφού κλινικές μελέτες καταδεικνύουν μείωση του χρόνου νοσηλείας σε παιδιά με οξεία γαστρεντερίτιδα και ενίσχυση της θεραπείας σε παιδιά με πνευμονία. (Bio-kult Infantis)

Φυσικά συμπληρώματα

Τέλος τα φυσικά πολυβιταμινούχα συμπληρώματα μπορούν να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού αλλά και της πνευματικής και σωματικής απόδοσης χωρίς να επιβαρύνεται με επιπλέον «χημικά» ο ευαίσθητος παιδικός οργανισμός. Υπάρχουν προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλη την οικογένεια-και γιατί όχι; -να μειώσουν την κόπωση και στην μαμά και στο παιδί με απόλυτα φυσικό τρόπο! (Strath).

Πηγή:https://babyradio.gr