Τα μωρά που γεννιούνται με μεγάλο κεφάλι γίνονται έξυπνοι ενήλικες!

Μήπως το μωράκι σας γεννήθηκε με μεγάλο κεφάλι; Αν ναι, δεν υπάρχει κανένας λόγος  ανησυχίας! Αυτό που πίστευαν οι παλιοί ότι «μεγάλο κεφάλι σημαίνει πολύ μυαλό!» φαίνεται πως ισχύει, σύμφωνα με μια βρετανική μελέτη. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, έπειτα από έρευνες, κατέληξαν ότι τα μωρά που γεννιούνται με μεγάλο κεφάλι, έχουν πολλές πιθανότητες […]

Μήπως το μωράκι σας γεννήθηκε με μεγάλο κεφάλι; Αν ναι, δεν υπάρχει κανένας λόγος  ανησυχίας! Αυτό που πίστευαν οι παλιοί ότι «μεγάλο κεφάλι σημαίνει πολύ μυαλό!» φαίνεται πως ισχύει, σύμφωνα με μια βρετανική μελέτη.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, έπειτα από έρευνες, κατέληξαν ότι τα μωρά που γεννιούνται με μεγάλο κεφάλι, έχουν πολλές πιθανότητες να γίνουν έξυπνοι ενήλικες.

Η ανακάλυψη αυτή, έγινε διερευνώντας τη σχέση μεταξύ γονιδίων, IQ και συνολικής υγείας. Η μελέτη στηρίχτηκε σε στοιχεία από 100,000 Βρετανούς πολίτες, ηλικίας μεταξύ 37 έως 73 ετών. Οι συμμετέχοντες έδωσαν δείγμα αίματος, ούρων και σάλιου για ανάλυση, αλλά και προσωπικές λεπτομέρειες για τον τρόπο ζωής τους. Από τα αποτελέσματα αυτών των δεδομένων προέκυψε ότι όσοι είχαν γεννηθεί με μεγάλο κεφάλι, ήταν πιο πιθανό να έχουν κάποιο πτυχίο και υψηλότερες βαθμολογίες σε λεκτικά και μαθηματικά τεστ.

 

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του καθηγητή Ian Deary από το Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου: «Πέρα απ’ το ότι οι γνωστικές δεξιότητες και ορισμένες σωματικές και ψυχικές καταστάσεις υγείας μοιράζονται γενετικές επιρροές, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν επίσης ότι οι γνωστικές δεξιότητες μοιράζονται γενετικές επιρροές και με το μέγεθος του εγκεφάλου, το σχήμα του σώματος και την ικανότητα εκπαίδευσης».

Σημαντικά επίσης σημεία της έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Molecular Psychiatry ήταν:

  • Διάφορες συσχετίσεις που παρατηρήθηκαν μεταξύ των βαθμολογιών σε γνωστικά τεστ και της περιμέτρου του κρανίου του βρέφους και της γνωστικής ικανότητας σε παιδική ηλικία.
  • 17 σημαντικά γονίδια που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και επιδρούν στη ψυχική και σωματική υγεία.

 

Ακόμη σύμφωνα με την υπάρχουσα θεωρία υποστηρίζεται ότι τα άτομα που έχουν καλή υγεία, είναι πιθανό να έχουν υψηλό επίπεδο νοημοσύνης.

Για όσους δεν το γνώριζαν τα νεογέννητα αγόρια έχουν κατά μέσο όρο περίμετρο κεφαλιού γύρω στα 36 εκατοστά, ενώ τα κορίτσια γύρω στα 35 εκατοστά.

Πηγή: independent.cο.uk

mama365.gr