Σπιτική πλαστελίνη

Η σπιτική πλαστελίνη είναι αγαπημένο παιχνίδι στο σπίτι μας γιατί τη φτιάχνουμε όποτε θέλουμε, σε ότι χρώμα μας αρέσει και σε όποια ποσότητα θέλουμε! Είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις τη δική σου σπιτική πλαστελίνη που πραγματικά θα ξετρελαθείτε κι εσείς και τα μικρά σας! Το σημαντικότερο είναι ότι η σπιτική πλαστελίνη φτιάχνεται με υλικά που […]

Η σπιτική πλαστελίνη είναι αγαπημένο παιχνίδι στο σπίτι μας γιατί τη φτιάχνουμε όποτε θέλουμε, σε ότι χρώμα μας αρέσει και σε όποια ποσότητα θέλουμε! Είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις τη δική σου σπιτική πλαστελίνη που πραγματικά θα ξετρελαθείτε κι εσείς και τα μικρά σας! Το σημαντικότερο είναι ότι η σπιτική πλαστελίνη φτιάχνεται με υλικά που ήδη έχουμε σπίτι μας! Έτσι είναι κατάλληλη ακόμα και για τα πιο μικρά παιδιά αφού είναι εντελώς ακίνδυνη!

Για να φτιάξετε λοιπόν σπιτική πλαστελίνη θα χρειαστείτε:

-3 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις, όχι που φουσκώνει μόνο του)

-1 φλιτζάνι αλάτι ψιλό

-χρώμα ζαχαροπλαστικής

-λίγο χλιαρό νερό

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το αλάτι και χωρίζουμε σε τόσα μπολ όσα τα χρώματα πλαστελίνης που θέλουμε να φτιάξουμε. Σε κάθε μπολ προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.  Όσο περισσότερο βάλουμε τόσο πιο έντονο θα είναι το χρώμα της πλαστελίνης. Επίσης προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Εμείς φτιάξαμε πέντε χρώματα σπιτικής πλαστελίνης. Χρησιμοποιήσαμε κίτρινο, κόκκινο, πράσινο και μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύοντας το κόκκινο με το μπλε βγήκε ένα χρώμα μωβ σκούρο. Τόσο απλά, εύκολα και διασκεδαστικά φτιάξαμε τη δική μας πλαστελίνη!

Πηγή:mylittleworld.gr