Το παιχνίδι κατασκόπων με ταινίες

Το παιχνίδι κατασκόπων με ταινίες είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των κοριτσιών μου και το παίζουνε συχνά μέσα στο σπίτι. Είναι ένα από τα πιο εύκολα παιχνίδια που υπάρχουν, με ελάχιστα υλικά και πολύ διασκέδαση! Το μόνο που χρειάζεται να έχετε είναι χαρτοταινία μπλε που ξεκολλάει εύκολα χωρίς να αφήνει υπολείμματα. Την χαρτοταινία αυτή θα […]

Το παιχνίδι κατασκόπων με ταινίες είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των κοριτσιών μου και το παίζουνε συχνά μέσα στο σπίτι. Είναι ένα από τα πιο εύκολα παιχνίδια που υπάρχουν, με ελάχιστα υλικά και πολύ διασκέδαση!

Το μόνο που χρειάζεται να έχετε είναι χαρτοταινία μπλε που ξεκολλάει εύκολα χωρίς να αφήνει υπολείμματα. Την χαρτοταινία αυτή θα τη βρείτε σε χρωματοπωλεία καθώς τη χρησιμοποιούν οι ελαιοχρωματιστές, φανοποιοί, κτλ. Η συγκεκριμένη χαρτοταινία είναι ιδανική για αυτό το παιχνίδι καθώς, αν την αφαιρέσετε προσεκτικά, δεν αφήνει υπολείμματα κόλλας, ούτε αφαιρεί τον σοβά από τον τοίχο.

Παίρνετε τη χαρτοταινία και την κόβετε σε κομμάτια που κολλάτε σε κάποιον διάδρομο του σπιτιού σας. Τα κομμάτια τα κολλάτε χιαστί σε διάφορα σημεία. Υπολογίζετε να αφήσετε τέτοιο κενό μεταξύ των κομματιών ώστε να χωράει το παιδί να περάσει είτε πηδώντας είτε έρποντας.

Παιχνίδι κατασκόπων με ταινίες

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να περάσει το παιδί ανάμεσα από τις ταινίες, με όποιο τρόπο θέλει, χωρίς να τις ακουμπήσει.

Οι κόρες μου το λατρεύουν αυτό το παιχνίδι! Αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη και φτιάχνουν ολόκληρες ιστορίες κατασκόπων!

Συνήθως λένε ότι αυτές οι ταινίες είναι ακτίνες laser που αν τις ακουμπήσουν θα ενεργοποιηθεί ο συναγερμός. Έτσι θα τις καταλάβουν οι κακοί και θα τις πιάσουν. Εγώ είμαι πάντα εκεί για να τις σώσω και να διώξω τους κακούς! Το αστείο είναι ότι με βάζουν κι εμένα να περάσω ανάμεσα από τις ταινίες-laser και φυσικά δεν χωράω αφού είμαι πιο μεγαλόσωμη!

ο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πολύ ωραίο για τα παιδιά γιατί αφήνει τη φαντασία τους ελεύθερη και ταυτόχρονα τα γυμνάζει αφού τα έχει διαρκώς σε κίνηση. Τα κορίτσια μου παίζουν πάρα πολύ ώρα τους κατασκόπους και σταματάνε ουσιαστικά όταν πεινάσουν, κουραστούν, κτλ.

Σας προτείνω να το δοκιμάσετε να παίξετε το παιχνίδι κατασκόπων με ταινίες παρέα με τα παιδιά σας και μάλιστα να δημιουργήσετε μαζί τις δικές σας κατασκοπικές ιστορίες!

Πηγή:https://mylittleworld.gr/