Παιδικές κατασκευές με χάρτινα πιάτα

Ξέρεις πόσες παιδικές κατασκευές μπορείς να φτιάξεις με χάρτινα πιάτα; ο κατάλογος αυτός δεν έχει τέλος. Αρκεί να έχουμε φαντασία! Τα χάρτινα πιάτα λοιπόν, είναι ένα υλικό που υπάρχει σίγουρα σε όλα τα σπίτια. Είναι βολικό για τις εκδρομές, τα πικ νικ, για μεγάλα τραπέζια στην αυλή, για πάρτι κτλ. Είναι όμως και ένα εξαιρετικό […]

Ξέρεις πόσες παιδικές κατασκευές μπορείς να φτιάξεις με χάρτινα πιάτα; ο κατάλογος αυτός δεν έχει τέλος. Αρκεί να έχουμε φαντασία!

Τα χάρτινα πιάτα λοιπόν, είναι ένα υλικό που υπάρχει σίγουρα σε όλα τα σπίτια. Είναι βολικό για τις εκδρομές, τα πικ νικ, για μεγάλα τραπέζια στην αυλή, για πάρτι κτλ. Είναι όμως και ένα εξαιρετικό υλικό για κατασκευές μαζί με τα παιδιά μας. Μπορείς να σκεφτείς να κάνεις και να παίξεις πραγματικά άπειρα πράγματα  με ένα χάρτινο πιάτο. Θέλετε να δείτε μερικά παιχνίδια και μερικές κατασκευές που έχουμε φτιάξει εμείς στο δικό μας σπίτι με βάση ένα χάρτινο πιάτο;

Για αρχή να σας πω πως οι περισσότερες χειροτεχνίες από τις οποίες έχω φωτογραφίες αλλά και έχουμε φτιάξει πολλές φορές στο σπίτι μας είναι απλές. Εύκολες και με απλά συνηθισμένα υλικά που λίγο πολύ υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Όταν τα παιδιά ήταν μικρά πολλές φορές χρειαζόταν να τα απασχολήσω με κάτι δημιουργικό για να περνάει ευχάριστα η ώρα μας. Ήθελα να δείξω στα παιδιά πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, αρκεί βέβαια να το δεις με άλλη ματιά. Αλλά και πως με ένα απλό υλικό μπορούμε να φτιάξουμε πολλά και διαφορετικά πράγματα!

Εδώ κόβουμε ένα πιάτο στη μέση και για να καλύψουμε το λευκό χρώμα του ή τα βάφουμε με τέμπερες ή απλώς κολλάμε πάνω ένα χρωματιστό χαρτόνι.
Για αγκάθια κολλάμε κομματάκια σπάγκο και  ποδαράκια από χαρτόνι.
Για πόδια έχει τύχει να βάλουμε και ξύλινα μανταλάκια που προηγουμένως τα έχουμε βάψει και η αλήθεια είναι πως ο σκαντζόχοιρος με μανταλάκια για πόδια στέκεται καλύτερα.

Για να φτιάξετε αυτοκίνητα κόβετε το πιάτο στη μέση και του δίνετε το σχήμα του αυτοκινήτου που θέλετε! Τα υπόλοιπα είναι θέμα των παιδιών. Κουμπιά για ρόδες, τιμόνι, μάτια για φώτα, ακόμη και ζώα ή πράγματα στην καρότσα! Αυτό άνετα γίνεται και φιγούρα σε ένα κουκλοθέατρο.

Πηγή:https://karidotsouflo.gr/