Δραστηριότητες στην παραλία για παιδιά και γονείς!

Δραστηριότητες στην παραλία για παιδιά και γονείς: Τσαλαβουτώντας, περνά καλύτερα η ώρα, ας φτιάξουμε μια λίμνη στα γρήγορα! Τι άλλο μπορείτε να κάνετε: Σκάψτε πολύ κοντά στην παραλία, φτιάξτε ένα ανάχωμα από τη μεριά της θάλασσας και  προσθέστε μια επιπλέον πρόκληση με αγωνιστικά αθλήματα. Αν μάλιστα, τοποθετήσετε μια σανίδα θαλάσσης πάνω από τη λίμνη, μπορείτε […]

Δραστηριότητες στην παραλία για παιδιά και γονείς:

 • Τσαλαβουτώντας, περνά καλύτερα η ώρα, ας φτιάξουμε μια λίμνη στα γρήγορα!
 • Τι άλλο μπορείτε να κάνετε: Σκάψτε πολύ κοντά στην παραλία, φτιάξτε ένα ανάχωμα από τη μεριά της θάλασσας και  προσθέστε μια επιπλέον πρόκληση με αγωνιστικά αθλήματα.
 • Αν μάλιστα, τοποθετήσετε μια σανίδα θαλάσσης πάνω από τη λίμνη, μπορείτε να προσθέσετε ασκήσεις ισορροπίας!
 • Ποιος μπορεί να πηδήξει από την μια όχθη στην άλλη;
 • Ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο άλμα;
 • Μπορείτε να προσθέσετε ενδιάμεσα στη λίμνη μεγάλες πέτρες για να τη διασχίζουν τα παιδιά.
 •  Ή να βάλετε βράχους και εμπόδια περιμετρικά και τα παιδιά να πρέπει να την διασχίσουν χωρίς να χάσουν την ισορροπία τους.
 • Ζήστε το δικό τους σενάριο φαντασίας! Τι παιχνίδι θέλουν να παίξουν; Να βρεθούν στη ζούγκλα; Έγινε!
 • Προσθέστε γέφυρες, δέντρα, ρυάκια και ποτάμια και στήστε μια επιχείρηση διάσωσης και επιβίωσης με τη βοήθεια των παιχνιδιών των παιδιών (ζώα, αυτοκίνητα, στρατιώτες κλπ).
 • Ποιος θα φτάσει πρώτος στη θάλασσα! Ορίστε τη γραμμή εκκίνησης στην άμμο όπου πίσω από αυτήν θα πρέπει να βρίσκονται όλοι οι παίκτες. Ο διαιτητής του παιχνιδιού περιγράφει κάθε φορά ένα αντικείμενο ξεκινώντας από ελάχιστες πληροφορίες, όσο ο χρόνος περνάει δίνει περισσότερα στοιχεία, για παράδειγμα “είναι μεταφορικό μέσο”….”είναι πολύ μεγάλο”…. “μπαίνουν πολλοί άνθρωποι μέσα”…. “πετάει στον ουρανό” όποιος το βρει πρώτος κάνει ένα πηδηματάκι προς τη θάλασσα! Νικητής είναι αυτός που θα φτάσει πρώτος στο νερό άρα θα έχει βρει και τις περισσότερες απαντήσεις. Το ρόλο του διαιτητή μπορούν να τον πάρουν και τα παιδιά, να λοιπόν μια καλή ευκαιρία να βελτιώσουν τον περιγραφικό τους λόγο!
 • Το κέρδος για τα παιδιά είναι μεγάλο: Ευελιξία, μέσω πολλαπλών κινήσεων όπως το τρέξιμο, τα άλματα και οι ρίψεις και βέβαια ασκήσεις φαντασίας!
 • Ένα ακόμη «παιχνίδι» είναι η οικολογική συνείδηση την οποία μπορείτε να καλλιεργήσετε στα παιδιά σας υπενθυμίζοντάς τους συνεχώς ότι ποτέ δεν αφήνουμε τα σκουπίδια μας στην παραλία για να την βρίσκουμε καθαρή κάθε φορά που την επισκεπτόμαστε. Στο παιχνίδι αυτό μπορούμε να ορίσουμε ένα έπαθλο για το παιδί που θα μαζέψει τα περισσότερα σκουπίδια στη σακούλα! Ακόμη ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι είναι ο σχηματισμός γραμμάτων στην παραλία. Ζητήστε από τα παιδιά σας να γράφουν το γράμμα που τους λέτε κάθε φορά με ένα απλό ξυλάκι που θα βρείτε στην ακρογιαλιά. Επιπλέον στη δραστηριότητα αυτή ζητήστε τους να ανακαλέσουν μια λέξη που ξεκινά από το γράμμα που μου μόλις έγραψαν.
 • Τέλος, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ηλιακό ρολόι. Εάν μείνετε αρκετή ώρα στην παραλία, μπορείτε να δείξετε στα παιδιά πώς λειτουργούσαν παλαιότερα τα ηλιακά ρολόγια. Βρείτε ένα ξυλαράκι και τοποθετήστε το κάθετα στην άμμο. Σημειώστε μαζί με τα παιδιά τη σκιά του. Όσο η ώρα περνά, θα παρατηρήσουν ότι η σκιά μετατοπίζεται και το μήκος της αλλάζει, π.χ. το μεσημέρι που ο ήλιος είναι ψηλά η σκιά έχει πολύ μικρό μήκος, ενώ όσο ο ήλιος χαμηλώνει για να δύσει, η σκιά μεγαλώνει.

Πηγή:infokids.gr