ΥΛΙΚΑ:
Για 24 μπισκότα
1 δόση ζύμης Gingerbread (δείτε την παρακάτω)
Λιωμένη μαύρη κουβερτούρα
M&Ms ή smarties κόκκινα.
Για την κόλλα: 2 Κουταλιές ζάχαρη άχνη & 4 σταγόνες λεμόνι ή νερό. Ανακατέψτε σε ένα μπολ και ρίχνετε αργά τις σταγόνες ανακατεύοντας. Αν χρειαστεί ρίξτε ΄1-2 σταγόνες παραπάνω ώστε να μοιάζει η υφή της σαν μια πηχτή κόλλα. ΠΡΟΣΟΧΗ:μην την κάνετε αραιή)ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφού φτιάξετε την ζύμη, με στρογγυλά κουπάτ ή ένα ποτήρι κόψτε κεφαλάκια (στρογγυλά μπισκότα)
Ψήστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες και αφήστε τα να κρυώσουν καλά.
Βάλτε την κουβερτούρα σε ένα κορνέ με την λεπτή μύτη, αν δεν έχετε πάρτε μια οδοντογλυφίδα και σχεδιάστε κερατάκια & ματάκια.
Βάλτε λίγη κόλλα ζάχαρης στο καραμελάκι και κολλήστε την μυτούλα.
1 δόση ζύμης Gingerbread
Αυτή η ζύμη είναι ιδανική για να τα κάνετε στολίδια για το δεντρο, χριστουγεννιατικα μπισκότα, και για να φτιάξετε τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια.!
ΥΛΙΚΑ:
2 ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
1 κ. γλυκού baking soda
¾ κ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
½ κ. γλυκού γαρύφαλλα
¼ κ. γλυκού. αλάτι
¾ φλ. μαργαρίνη λιωμένη
1 φλ. άσπρη ζάχαρη
1 αυγό
1 κ. σούπας νερό
¼ φλ. μελάσα
2 κ. σούπας άσπρη ζάχαρηΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το τζίντζερ, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη και το φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Χτυπάμε μέσα ένα αυγό, μετά ρίχνουμε το νερό και τη μελάσα.
Σταδιακά προσθέτουμε το πρώτο μείγμα στο μείγμα της μελάσας.
Ανοίγουμε φύλλο με έναν πλάστη πάχους όσο ένα μολύβι και με κουπάτ της αρεσκείας μας τα κόβουμε και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος.