Σωστός καθαρισμός μύτης μωρού

Η βουλωμένη μύτη δημιουργεί εκνευρισμό στο μωρό. Πρέπει λοιπόν να του την καθαρίσετε με προσοχή, ώστε να το βοηθήσετε να αναπνεύσει καλύτερα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Η πρώτη λύση είναι να ρίξετε λίγες σταγόνες φυσιολογικό ορό σε κάθε ρουθούνι του μωρού και να σκουπίσετε το υγρό που θα τρέξει από τη μυτούλα του. Επίσης, […]

Η βουλωμένη μύτη δημιουργεί εκνευρισμό στο μωρό. Πρέπει λοιπόν να του την καθαρίσετε με προσοχή, ώστε να το βοηθήσετε να αναπνεύσει καλύτερα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Η πρώτη λύση είναι να ρίξετε λίγες σταγόνες φυσιολογικό ορό σε κάθε ρουθούνι του μωρού και να σκουπίσετε το υγρό που θα τρέξει από τη μυτούλα του.

Επίσης, μπορείτε κάλλιστα να ζεστάνετε νερό σε ένα κατσαρολάκι ή να γεμίσετε την μπανιέρα με καυτό νερό και βάλετε το παιδί να αναπνεύσει τους ατμούς. Παλιά, δοκιμασμένη και άκρως αποτελεσματική μέθοδος, όπως καλά γνωρίζετε!

Στο εμπόριο, υπάρχει ο λεγόμενος ρινικός αποφρακτήρας, τον οποίο βάζετε εναλλάξ στα δύο ρουθούνια και ρουφάει τις μυξούλες του μωρού.

Μπορεί να μην είναι άμεσος τρόπος απόφραξης της μυτούλας του, όμως είναι χρήσιμο να εξασφαλίσετε ότι θα κοιμηθεί με υπερυψωμένο το κεφαλάκι του (σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα) για να αναπνέει κατά το δυνατόν καλύτερα. Αυτή είναι μια κατάλληλη λύση για μεταγενέστερη ηλικία.

Σε κάποιες περιπτώσεις, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα. Θέλει μεγάλη προσοχή βέβαια για να μην πονέσετε το μωρό και συνήθως είναι κατάλληλη όταν οι μυξούλες είναι εμφανείς με «γυμνό» μάτι.