Όταν το παιδί δε συνεργάζεται στο ντύσιμο

Κάποια παιδάκια δεν είναι συνεργάσιμα όταν η μανούλα τους προσπαθεί να τα ντύσει. Άραγε τι μπορείτε να κάνετε όταν η διαδικασία του ντυσίματος του μικρού σας μετατρέπεται κάθε φορά σε…περιπέτεια; Αντί να εκνευριστείτε και να βάλετε τις φωνές, προσπαθήστε να το χαλαρώσετε με γλυκά λογάκια και αγκαλίτσες. Αν είναι μωρό, ζητήστε τη συνδρομή του συντρόφου […]

Κάποια παιδάκια δεν είναι συνεργάσιμα όταν η μανούλα τους προσπαθεί να τα ντύσει. Άραγε τι μπορείτε να κάνετε όταν η διαδικασία του ντυσίματος του μικρού σας μετατρέπεται κάθε φορά σε…περιπέτεια;

Αντί να εκνευριστείτε και να βάλετε τις φωνές, προσπαθήστε να το χαλαρώσετε με γλυκά λογάκια και αγκαλίτσες.

Αν είναι μωρό, ζητήστε τη συνδρομή του συντρόφου σας ο οποίος θα του αποσπάσει την προσοχή, όσο εσείς θα προχωράτε τη διαδικασία.

Αν η άρνηση έγκειται στο γεγονός ότι τα ρούχα που πάτε να του φορέσετε δεν είναι της αρεσκείας του στη συγκεκριμένη περίπτωση, δώστε του εναλλακτικές. Δεν είναι μονόδρομος να βάλει αυτά που διαλέξατε!

Κάντε το παιδί να συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία κι έτσι θα γίνει σίγουρα πιο συνεργάσιμο. Για παράδειγμα, αφήστε το να ανεβάσει μόνο του το παντελόνι.

Όσο είναι εφικτό, ντύστε το με γρήγορες (όχι άτσαλες όμως) κινήσεις για να τελειώσετε άμεσα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει να έχετε συγκεντρώσει δίπλα σας όλα όσα θα χρειαστείτε.

Πηγή:mother.gr