Γιατί είναι τόσο σημαντικό για τα παιδιά να μάθουν να κολυμπούν;

Η ασφάλεια είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους η μάθηση να κολυμπά είναι τόσο σημαντική για τα παιδιά μας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη. Για παράδειγμα, δίνει στα μικρά παιδιά μας τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με άλλα παιδιά σε πισίνες και παραλίες. Η κολύμβηση είναι επίσης ένα υπέροχο άθλημα. Οπότε, ο νούμερο ένα λόγος […]

Η ασφάλεια είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους η μάθηση να κολυμπά είναι τόσο σημαντική για τα παιδιά μας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη. Για παράδειγμα, δίνει στα μικρά παιδιά μας τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με άλλα παιδιά σε πισίνες και παραλίες. Η κολύμβηση είναι επίσης ένα υπέροχο άθλημα.

Οπότε, ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν να κολυμπούν είναι για τη δική τους ασφάλεια.

Το κολύμπι είναι μια πλήρης σωματική δραστηριότητα. Απαιτεί ότι τα παιδιά να ασκούν το σώμα και το μυαλό τους ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουν. Ένα από τα μεγάλα θαύματα της κολύμβησης είναι ότι τα μωρά μπορούν να αρχίσουν να κολυμπούν όταν είναι μόλις 6 μηνών.

Μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων, μπορεί να σώσει κυριολεκτικά ένα παιδί από μια επικίνδυνη κατάσταση. Τα παιδιά εκτίθενται συνεχώς σε κίνδυνο: ποτάμια, λίμνες, αποβάθρες, εκδρομές με βάρκες, πισίνες … Επιπλέον, όσο πιο γρήγορα τα παιδιά σας μάθουν να κολυμπούν, τόσο περισσότερο θα συμβάλλει στη συνολική ψυχική και σωματική τους υγεία.

Πηγή:baby.gr