Ποια τροφή συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των μικρών παιδιών;

Νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να αναδείξει ακόμη περισσότερο τα διατροφικά οφέλη των αυγών για τα μικρά παιδιά σε σχέση με προηγούμενες μελέτες. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά που τρώνε ένα αυγό καθημερινά, αναπτύσσονται περισσότερο σε σχέση με όσα δεν τρώνε καθόλου. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Washington στο St. Louis των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο […]

Νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να αναδείξει ακόμη περισσότερο τα διατροφικά οφέλη των αυγών για τα μικρά παιδιά σε σχέση με προηγούμενες μελέτες. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά που τρώνε ένα αυγό καθημερινά, αναπτύσσονται περισσότερο σε σχέση με όσα δεν τρώνε καθόλου.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Washington στο St. Louis των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Pediatrics της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, χώρισαν 160 παιδιά ηλικίας 6-9 μηνών σε δύο ομάδες των 80 ατόμων. Η μία έτρωγε ένα αυγό την ημέρα επί έξι μήνες και η άλλη δεν έτρωγε καθόλου αυγά. Ύστερα από διεξοδική έρευνα κατάληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που έτρωγαν αυγά ήταν ψηλότερα και είχαν μεγαλύτερο βάρος. Η πιθανότητα το παιδί να έχει καθυστερημένη ανάπτυξη και να είναι λιποβαρές ήταν μειωμένη κατά 47% και 74% αντίστοιχα.

«Τα αυγά συνήθως είναι φθηνά και εύκολο να βρεθούν. Αποτελούν επίσης καλή πηγή θρεπτικών συσταστικώνγια την ανάπτυξη των μικρών παιδιών και συμβάλλουν στη μειωμένη ανάπτυξη που εμφανίζουν πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Λόρα Ιανότι και ειδικός σε θέματα παιδικής διατροφής.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 155 εκατομμύρια παιδιά έως 5 ετών έχουν ύψος χαμηλότερο από το κανονικό για την ηλικία τους. Τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής ενός παιδιού είναι κρίσιμα για το κατοπινό ύψος του. Αν το παιδί έχει εξαρχής καθυστερημένη ανάπτυξη, είναι συνήθως μη αναστρέψιμη αργότερα.

Πηγή:.infokids.com.cy