“Ποτέ μπρατσάκια στα παιδιά” λέει αυτός ο ειδικός και εξηγεί

Τα μπρατσάκια θεωρούνται βασικό βοήθημα για τα παιδιά την ώρα που κολυμπούν, αλλά -σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός ειδικού- είναι πιθανό να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Ο Dave DuBois, δάσκαλος κολύμβησης, προειδοποιεί τους γονείς να μαθαίνουν στα παιδιά κολύμπι χωρίς βοηθήματα επίπλευσης, επειδή με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά συνηθίζουν σε μια εσφαλμένη αίσθηση […]

Τα μπρατσάκια θεωρούνται βασικό βοήθημα για τα παιδιά την ώρα που κολυμπούν, αλλά -σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός ειδικού- είναι πιθανό να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Ο Dave DuBois, δάσκαλος κολύμβησης, προειδοποιεί τους γονείς να μαθαίνουν στα παιδιά κολύμπι χωρίς βοηθήματα επίπλευσης, επειδή με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά συνηθίζουν σε μια εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας.

«Προσπαθήστε να μάθετε στα παιδιά να μην εξαρτώνται από συσκευές, όπως τα μπρατσάκια ή τα σωσίβια, γιατί τότε θα μπορούν να κολυμπούν μόνο με αυτά. Δεν θα νιώσουν άνετα στο νερό μόνα τους», δήλωσε συγκεκριμένα στο kidspot.com.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι γονείς πρέπει να είναι πάντα δίπλα στα παιδιά όταν εκείνα βρίσκονται μέσα στο νερό και να μην εξαρτώνται από βοηθήματα επίπλευσης. «Χρησιμοποιήστε τα για παιχνίδι και πείραμα, αλλά μην βασίζεστε σε αυτά. Τα μπρατσάκια δεν υποκαθιστούν εσάς».

Το ζήτημα με τα μπρατσάκια ήρθε στο φως μετά τον τραγικό χαμό, του Presley Stockton, ενός 4χρονου αγοριού από το Γουίγκαν του Ηνωμένου Βασιλείου, όταν πριν από περίπου έναν χρόνο και καθώς το αγόρι έπαιζε σε πισίνα έβγαλε τα μπρατσάκια του με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να κρατηθεί στην επιφάνεια του νερού και να πνιγεί…

Ο Dave DuBois, εφιστά την προσοχή των γονέων, ειδικά έπειτα από το τραγικό συμβάν με το αδικοχαμένο αγοράκι. «Ζήστε με τα παιδιά το νερό χωρίς μπρατσάκια. Αν τα φορούν συνέχεια δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν χωρίς αυτά. Μένετε πάντα δίπλα τους και εξηγήστε τους τους κινδύνους που εγκυμονεί το παιχνίδι με το νερό στην πισίνα ή τη θάλασσα».

Πηγή: familiesonline.co.uk,infokids.com.cy