10 πράγματα που κανείς δεν σας είπε για τον ύπνο μαζί με τα παιδιά

Ο ύπνος στο ίδιο κρεβάτι με τα μικρά μας παιδιά φαντάζει… ονειρικός. Πολλοί μάλιστα, υποστηρίζουν ότι δυναμώνει τη σχέση ανάμεσα σε μαμά και παιδί. Μία μαμά που έχει περάσει αυτό το στάδιο και δεν ήθελε με τίποτα να αποχωριστεί τα παιδιά της την ώρα του ύπνου παρουσιάζει μια άλλη οπτική της κατάστασης, την… πραγματική. Με […]

Ο ύπνος στο ίδιο κρεβάτι με τα μικρά μας παιδιά φαντάζει… ονειρικός. Πολλοί μάλιστα, υποστηρίζουν ότι δυναμώνει τη σχέση ανάμεσα σε μαμά και παιδί.

Μία μαμά που έχει περάσει αυτό το στάδιο και δεν ήθελε με τίποτα να αποχωριστεί τα παιδιά της την ώρα του ύπνου παρουσιάζει μια άλλη οπτική της κατάστασης, την… πραγματική. Με μία δόση χιούμορ, λοιπόν, μάς δείχνει πώς είναι να μοιράζεσαι το κρεβάτι σου μαζί με τα παιδιά σου…

«Νομίζετε ότι το να κοιμηθεί το παιδί μαζί σας θα είναι μια χουχουλιάρικη και άνετη εμπειρία, παρά το γεγονός ότι παιδίατροι και ψυχολόγοι δεν την συστήνουν. Παρακούωντας, λοιπόν, τους ειδικούς αποφασίζετε να το τολμήσετε. Κανείς, όμως, δεν σας είπε ότι…

  1. Ένα μωρό 9 κιλών πιάνει περισσότερο χώρο στο κρεβάτι από όσο πιάνουν οι δύο ανεπτυγμένοι ενήλικες γονείς του. Θα περάσετε καλά προσπαθώντας να κοιμηθείτε στο κενό ανάμεσα στο κρεβάτι και τον τοίχο ή με το ένα πόδι στο πάτωμα.
  2. Το μωρό σας νομίζει ότι είστε ένα μαγαζί γεμάτο γάλα, το οποίο διανυκτερεύει και δεν θα ξεκολλήσει από πάνω σας.
  3. Μια απαλή κλωτσιά στα πλευρά από ένα μικρό πατουσάκι είναι ένα αποτελεσματικότατο ξυπνητήρι. Όπως είναι και η σφαλιάρα στο πρόσωπο από μικρά χεράκια ή τα κολλημένα στα ρουθούνια σας μικρά δαχτυλάκια.
  4. Αν θέλετε να δείτε τηλεόραση στο κρεβάτι θα πρέπει να εξασκήσετε τις ικανότητές σας στη νοηματική γλώσσα και το διάβασμα των χειλιών. Φυσικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος δεν θα μιλάτε γιατί το μωρό μπορεί να ξυπνήσει.
  5. Το να ξυπνάς πάνω σε μια ζεστή λιμνούλα ξέρετε από τι – ευγενική προσφορά του παιδιού σου – τα ξημερώματα, δεν συγκρίνεται με τίποτα.
  6. Όσο βαριά κι αν φαίνεται να κοιμάται ένα μωρό, πάντα θα ξυπνά όταν πηγαίνεις κλεφτά στην κουζίνα για να τσιμπήσεις λίγο γλυκό…
  7. Δεν θα κοιμάσαι μόνο μαζί με το παιδί σου, αλλά παρέα και με τα χιλιάδες παιχνίδια του. Αρκουδάκια, αυτοκινητάκια, πλαστικά παιχνίδια, τσαντάκια και πόσα ακόμα πράγματα που είχες ξεχάσει ότι το παιδί σου έχει!
  8. Κάποια στιγμή μετά από μέρες ύπνου μαζί με το μωρό θα προσπαθήσετε να νανουρίσετε και να θηλάσετε το σύντροφό σας…
  9. Το μέσο μωρό κινείται περισσότερο σε μία ώρα ύπνου από έναν ενήλικα που γυμνάζεται συστηματικά! Μέχρι και τούμπες κάνουν μερικά τα μωράκια στον ύπνο τους!
  10. Καμιά φορά, ο ύπνος στο πάτωμα δεν είναι και τόσο κακός…».

πηγή: parents.com