Παίζοντας με τη μαμά στην παραλία: 10 παιχνίδια στην άμμο

Φυσικά και θέλουμε να χαλαρώσουμε όταν πάμε στην παραλία με τα παιδιά (τουλάχιστον όσο μας «παίρνει»), όμως για να κάνουμε αξέχαστο αυτό το καλοκαίρι, θα πρέπει να γίνουμε κι εμείς πάλι παιδιά. Στήνοντας τα πιο διασκεδαστικά και ανέξοδα παιχνίδια στην άμμο, εκτός από τα κλασικά κάστρα, θα μετατρέψετε την παραλία σε κανονική παιδική χαρά! Μουσικές […]

Φυσικά και θέλουμε να χαλαρώσουμε όταν πάμε στην παραλία με τα παιδιά (τουλάχιστον όσο μας «παίρνει»), όμως για να κάνουμε αξέχαστο αυτό το καλοκαίρι, θα πρέπει να γίνουμε κι εμείς πάλι παιδιά. Στήνοντας τα πιο διασκεδαστικά και ανέξοδα παιχνίδια στην άμμο, εκτός από τα κλασικά κάστρα, θα μετατρέψετε την παραλία σε κανονική παιδική χαρά!

Μουσικές πετσέτες

Το παιχνίδι είναι γνωστό σε όλους και δεν χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση! Η μόνη διαφορά είναι ότι σε αυτό, αντί για καρέκλα, τα παιδιά θα πρέπει να προλάβουν μια μουσική πετσέτα. Τα τραγούδια, φυσικά, θα πρέπει, τα τραγουδάτε εσείς- προτιμήστε, λοιπόν, επίκαιρους, καλοκαιρινούς στίχους. Ο δεύτερος γονιός μπορεί είτε να κάνει τον διαιτητή είτε να συμμετέχει κανονικά με τους διαγωνιζόμενους.

Ώρα για γκολφ!

Μαζέψτε όλες τις μπάλες από τις ρακέτες, σκάψτε με τα φτυάρια των παιδιών μικρές τρύπες στις οποίες θα χωράνε και στη συνέχεια προσπαθήστε να στοχεύσετε μέσα τους τις μπάλες. Αντί για μπαστούνι, χρησιμοποιήστε τις ρακέτες ή μόνο τα χέρια σας.

Κυνήγι θησαυρού

Φτιάξτε μια λίστα με οτιδήποτε μπορούν να βρουν τα παιδιά στην παραλία, όπως κοχύλια, βότσαλα ή φύλλα από αρμυρίκια. Για μεγαλύτερη δυσκολία, μπορείτε να ζητήσετε κάτι πιο συγκεκριμένο, όπως ένα μεγάλο ροζ κοχύλι ή μια άσπρη στρογγυλή πέτρα, ανάλογα με τη δυσκολία που θέλετε να βάλετε στους μικρούς παίκτες.

Λίμπο!

Συνηθίζαμε να το παίζουμε πολύ όταν ήμαστε παιδιά. Μπορείτε είτε να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο λίμπο, κρατώντας απλώς π.χ. το κοντάρι της ομπρέλας ενώ τα παιδιά περνάνε από κάτω, ή αγοράζοντας ένα φουσκωτό λίμπο για να παίζετε ταυτόχρονα κι εσείς.

Αγώνας με τα κουβαδάκια

Στήστε τα κουβαδάκια στην ίδια ευθεία, δώστε στα παιδιά από ένα ποτήρι (πλαστικό ή από σιλικόνη) και βάλτε μπρος το χρονόμετρο στο κινητό σας. Όποιος εκ των δύο, γεμίσει πρώτος το κουβαδάκι του, είναι και ο νικητής!

Φτιάξτε έναν… Αμμάνθρωπο

Ναι, καλά ακούσατε, δηλαδή έναν άνθρωπο από άμμο. Για να σταθεί καλύτερα, θα πρέπει απλώς να βρέξετε την άμμο που θα χρησιμοποιήσετε. Για τα άκρα και το πρόσωπο του, χρησιμοποιήστε από κλαδιά που θα βρείτε στην παραλία μέχρι κοχύλια και βότσαλα. Εδώ, θα βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει.

Τέχνη στην άμμο

Αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν πραγματικά έργα τέχνης στην άμμο με τη δική σας βοήθεια, χρησιμοποιώντας φτυάρια για να τα σχηματίσετε και κοχύλια, πέτρες ή κλαδιά για να τα διακοσμήσετε.

Αγώνας στρατιωτών!

Θυμίζοντας λίγο το Survivor, οργανώστε έναν διαφορετικό αγώνα ταχύτητας. Χαράξτε στην άμμο, τη γραμμή εκκίνησης και τη γραμμή τερματισμού. Έπειτα, δώστε το σήμα. Οι παίκτες θα πρέπει όχι να τρέξουν, αλλά να συρθούν από την αρχή μέχρι το τέλος- φυσικά ο πιο γρήγορος είναι αυτός που θα κερδίσει.

«Μπορείς να βρεις τι είναι;»

Γεμίστε ένα κουβαδάκι με άμμο και κρύψτε μέσα διάφορα αντικείμενα της παραλίας, όπως τις μπάλες απ’ τις ρακέτες, το αντηλιακό ή βότσαλα. Ο παίκτης θα πρέπει να βάλει μέσα το χέρι του, να το αγγίξει και να μαντέψει τι είναι. Κάθε φορά, φυσικά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικά αντικείμενα.

Παίξτε με τις σκιές σας στην άμμο

Ζωγραφίστε στην άμμο αστείες, πιθανές εκφράσεις που θα μπορούσατε να πάρετε και μετά σταθείτε κυκλικά πάνω τους. Οι σκιές σας θα κάνουν το θαύμα τους και όλοι θα γελάσετε με την ψυχή σας. Μία οικογενειακή φωτογραφία, όπως αυτή, επιβάλλεται…

Πηγή: mama365.gr

%d bloggers like this: