Μα πόση γκρίνια πια;

Και ποιο παιδάκι δεν γκρινιάζει και μάλιστα συνεχώς, τεστάροντας πολλές φορές τα όριά σας; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να γίνουν τα πράγματα λίγο καλύτερα: Μπορεί να μην το έχετε συνειδητοποιήσει, όμως πολλές φορές το παιδί γκρινιάζει όταν το βγάζετε από το πρόγραμμα που έχει συνηθίσει. Φροντίστε λοιπόν να μην το κάνετε να νιώθει ανασφάλεια, […]

Και ποιο παιδάκι δεν γκρινιάζει και μάλιστα συνεχώς, τεστάροντας πολλές φορές τα όριά σας; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να γίνουν τα πράγματα λίγο καλύτερα:

  • Μπορεί να μην το έχετε συνειδητοποιήσει, όμως πολλές φορές το παιδί γκρινιάζει όταν το βγάζετε από το πρόγραμμα που έχει συνηθίσει. Φροντίστε λοιπόν να μην το κάνετε να νιώθει ανασφάλεια, η οποία προκαλεί την γκρίνια.
  • Επειδή δεν καταλαβαίνει από μόνο του ότι γκρινιάζει συχνά και πόσο ενοχλητικό είναι κάτι τέτοιο, πρέπει να του επισημάνετε πότε το κάνει και να το παροτρύνετε να σας εκφράσει με ηρεμία τι του συμβαίνει.
  • Προσπαθήστε να μη χάνετε την ψυχραιμία σας, όσο κι αν κάποιες φορές δε βλέπετε άλλη επιλογή από το να βάλετε κι εσείς τις φωνές. Δείξτε αυτοσυγκράτηση, αφού μόνο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα κατ’αυτόν τον τρόπο.
  • Μην κοροϊδεύετε το παιδί την ώρα που γκρινιάζει, καθώς το μόνο που θα καταφέρετε είναι να συνεχίσει ακόμα πιο έντονα.
  • Μην ενδίδετε στις παράλογες απαιτήσεις του μόνο και μόνο για να σταματήσει την γκρίνια. Έτσι περνάτε λάθος μηνύματα στο παιδί, το οποίο φυσικά κάθε φορά που θα θέλει κάτι θα επιστρατεύει την γκρίνια.

Πηγή:mother.gr