Πως να κάνετε μπάνιο τα δίδυμα;

Το να κάνετε μπάνιο 2 μωρά είναι σίγουρα μια μεγάλη πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Γι αυτό το λόγο σας έχουμε ετοιμάσει κάποιες συμβολές για να γίνει η διαδικασία του μπάνιου για δίδυμα ευκολότερη. Ζητήστε βοήθεια Το να επιβλέπεις δύο μωρά ταυτόχρονα μέσα στο μπάνιο είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Έτσι, μην αποφασίσετε να το κάνετε μόνη σας. […]

Το να κάνετε μπάνιο 2 μωρά είναι σίγουρα μια μεγάλη πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Γι αυτό το λόγο σας έχουμε ετοιμάσει κάποιες συμβολές για να γίνει η διαδικασία του μπάνιου για δίδυμα ευκολότερη.

Ζητήστε βοήθεια

Το να επιβλέπεις δύο μωρά ταυτόχρονα μέσα στο μπάνιο είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Έτσι, μην αποφασίσετε να το κάνετε μόνη σας. Κάντε μπάνιο τα μωρά σας ενώ ο σύζυγός ή κάποιος άλλος είναι μαζί σας και μπορεί να σας βοηθήσει. Άλλωστε, τέσσερα χέρια είναι καλύτερα από δύο.

Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε τα μωρά σας μπάνιο ένα ένα ενώ το άλλο άτομο, θα κρατάει το άλλο μωρό απασχολημένο. Αυτή η εκδοχή μάλλον είναι πιο βολική καθώς έχετε όσο χρόνο θέλετε με το κάθε ένα από τα μικρά σας για το μπάνιο του και μπορείτε να λειτουργήσετε καλύτερα όταν έχετε περισσότερο χώρο.

Χωρίστε τις μέρες

Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι πρέπει να κάνετε μπάνιο τα δίδυμα την ίδια μέρα αν είστε μόνη σας. Έτσι, χωρίστε τις μέρες και κάντε τα μπάνιο εναλλάξ, μια μέρα το ένα και την επόμενη το άλλο. Το Σαββατοκύριακο που θα μπορεί να σας βοηθήσει ο σύζυγός σας, κάντε μπάνιο τα δίδυμά σας παρέα.

Σκεφτείτε έξυπνα

Καθώς τα δίδυμα μεγαλώνουν και μπορούν να στηρίξουν το κεφαλάκι τους και να καθίσουν μόνα τους, μπορείτε να αγοράσετε καθισματάκια (τύπου ριλάξ) για το μπάνιο. Πολλές μαμάδες διδύμων χρησιμοποιούν μεγάλες λεκάνες, όπου και τα δύο παιδάκια θα μπορούν να είναι μέσα καθιστά. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε ελεύθερα τα χέρια σας για το πλύσιμο των μικρών σας.

Να έχετε έτοιμα όλα όσα θα χρειαστείτε

Να έχετε σε ετοιμότητα όλα όσα θα χρειαστείτε, από την αρχή του μπάνιου έως και μετά από αυτό (πάνες, κρέμες, ρουχαλάκια).Θα σας φάνει πολύ χρήσιμο να έχετε ένα επιπλάκι το οποίο θα μπορείτε να μεταφέρετε στο μπάνιο και να ντύσετε πάνω σε αυτό τα μωρά σας. Αν δεν έχετε κάτι τέτοιο, μια πολύ καλή εναλλακτική είναι ένα φουσκωτό στρώμα που θα έχετε δίπλα στη μπανιέρα σας. Πάνω στο στρώμα θα τοποθετήσετε τις πετσέτες, έτσι ώστε να μπορείτε μόλις βγάλετε το πρώτο μικρό σας να το τυλίξετε γρήγορα στην πετσέτα του και να το ακουμπήσετε στο στρώμα. Έπειτα, μπορείτε να επαναλάβετε το ίδιο και με το άλλο. Όση ώρα ασχολείστε με το ένα έχετε φυσικά στο νου σας και το άλλο, είτε είναι μέσα στη μπανιέρα είτε πάνω στο στρώμα.

Πηγή:https://www.paidorama.com