Παιδί με τικ και αντιμετώπιση

Όλοι γνωρίζουμε τι είναι τικ, όμως δεν είναι ξεκάθαρο ποιες είναι αιτίες τα προκαλούν. Σε κάθε περίπτωση, τι μπορείτε να κάνετε αν το παιδί σας κάνει μια τέτοια νευρική κίνηση; Όταν διαπιστώσετε ότι το παιδί σας έχει κάποιο τικ, απευθυνθείτε άμεσα σε ειδικό για να σας πει αν και τι μπορεί να γίνει για να […]

Όλοι γνωρίζουμε τι είναι τικ, όμως δεν είναι ξεκάθαρο ποιες είναι αιτίες τα προκαλούν. Σε κάθε περίπτωση, τι μπορείτε να κάνετε αν το παιδί σας κάνει μια τέτοια νευρική κίνηση;

  • Όταν διαπιστώσετε ότι το παιδί σας έχει κάποιο τικ, απευθυνθείτε άμεσα σε ειδικό για να σας πει αν και τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί έστω και λίγο η κατάσταση.
  • Να έχετε πάντως στο μυαλό σας ότι η θεραπεία των τικ δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού θα πρέπει πρωτίστως να εντοπιστεί η αιτία που τα προκαλεί.
  • Το παιδί αποκτά και εκδηλώνει το τικ χωρίς να το θέλει, οπότε μη θεωρήσετε στην πορεία της θεραπείας ότι δεν προσπαθεί αρκετά να το ελέγξει.
  • Από εκεί και πέρα, μην κατηγορήσετε το παιδί για το γεγονός ότι έχει τικ. Είπαμε, δεν είναι επιλογή του και σίγουρα δε νιώθει όμορφα με αυτό, άρα μην κάνετε τα πράγματα χειρότερα! Αντιθέτως θα πρέπει να νιώθει ότι είσαστε σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια.
  • Τέλος, ζητήστε από τη δασκάλα του παιδιού σας να το προστατέψει από bullying συμμαθητών του και βέβαια η ίδια να το αντιμετωπίζει ακριβώς όπως τα υπόλοιπα παιδάκια.

Πηγή:https://mother.gr/